Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Hagb den yararlanabilirmiyim
0

Hagb den yararlanabilirmiyim

Merhabalar. Olay şu şekilde. Ben Üniversitenin uzaktan eğitim sistemine bir kişinin T.C. Kimlik numarasını whatsapp grubundan bularak giriş yaptım. Ödevini alarak değiştirip kendi ödevime yükledim. Hoca iki ödevinde aynı olduğunu farkedince kopyadan 0 verdi. Daha sonra hocalar her ikimizi arayıp bunun nasıl olduğunu sorunca yaptığımı itiraf etmem üzerine soruşturma açılarak okuldan 6 ay uzaklaştırıldım. Üzerinden 2-3 ay geçtikten sonra karakola çağırılarak savunma verdim. Bugün ise elime mahkeme kağıdı geldi.

Sormak istediğim soru şu aşağıda atacağım kağıtta yazılanlara göre ne kadar ceza alacağım. Hagb den yararlanabilirmiyim. Daha önce bir suç işlemedim ve sabıkam temiz. Emsal karar aradım bulamadım.

Hagb den yararlanabilirmiyim
3 yıl   atahaneb   -  Diğer
0 0
3 yanıt - paylaş
0

Bilişim Sistemindeki Verileri Bozma, Yok Etme, Değiştirme ve Erişilmez Kılma Suçunun Cezası: Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK m.244/2). Bilişim suçları içinde en çok işlenen suçlardan biri bu fıkrada yer almaktadır. Örneğin, başkasının e-mail adresine girerek yeni şifre oluşturmak, e-mail şifresi kırılarak kayıtlı arkadaşlara pornografik resim göndermek veya para, kontör vs. gibi isteklerde bulunmak, internet ortamından sisteme girerek ders notlarının değiştirilmesi bu bilişim suçunun işlenmesine neden olur.

Yukarıdaki fiillerin (TCK m.244/1-2) bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.(TCK m.244/3).

Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması halinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur (TCK m.244/4). Bilişim sistemlerini kullanarak haksız çıkar sağlama suçu, ayrı bir başlık altında incelenmiştir.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,