Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Meslek hastaligi
0

Meslek hastaligi

Slm
Yaklaşık 10 yıldır aynı firmada çalışıyorum yoğun ve ağır bir iş.ara ara bıraktım saglik sorunları nedeniyle lakin son 4 yıldır yine çalışıyorum fakat belfıtığı çift taraflı ve biri patlamış ameliyat olacağım bu süreçten sonra firmaya saglik sebeplerinden kaynaklı ayrılıyorum deyip tazminat vs vs issizlik maasi alabilirmiyim.yada hastaneden heyet raporu alıp kişi bu işte çalışamaz diye bir raporla firmaya başvursam aynı şekilde şartlar benden yana mı olur nasıl bir yol izlemeliyim artık bu işi yapamaz duruma geldim
Tsk edrim...

2 yıl   eraytosun   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Merhaba,
"Meslek hastalığı, sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya işin yürütüm şartları yüzünden uğradığı geçici veya sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engellilik hâlleridir"
Öncelikle işinizin niteliği ve bel fıtığı hastalığına işinizin mi sebebiyet verdiği, bel fıtığına sebep olan başka etkenler var mı bunlar değerlendirilmelidir.
Bel fıtığının başlama tarihleri ile işe başlama tarihleri arasında bir uyum olup olmadığı değerlendirilmelidir. Aldığınız rapor neticesinde meslek hastalığına dayalı maddi ve manevi tazminat talep etme hakkınız söz konusu olabilir. Öncelikle bu konuda hastaneden meslek hastalığı heyet raporu alın. Rapora göre hareket ederek maddi-manevi tazminat talep etmeniz mümkün olabilir.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,