Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Rahmetli babamın hukuk davasını kaybettik borçlandık
0

Rahmetli babamın hukuk davasını kaybettik borçlandık

Öncelikle selamlar olayı elimden geldiğince özetleyecegim. Rahmetli babam 1979 yılında çalıştığım kara yollarında sigortam ödenmemiş diye bir avukat bulup ben daha 7 yaşındayken belediye’yi ve sgk’yı dava etmiş. Bu davadan 2 yıl sonra zaten yaştan emekli olmuş bu davanın anlamı kalmamış. Kendisi çobanlık yaptığı için takip etmemiş tuttuğu avukat bir süre takip edip kimse gelmeyince çekilmiş. Babam bize hiç bahsetmediydi öldükten sonra (2017) mirasçı olmuşuz bize tebligat geldi gittik bize sorular sordu hakime hanım fazla bir şey bilmiyoruz bize bir şeyden bahsetmedi dedik, tanık yazdırmış babam çalıştığı yerlerden onları götürmemizi istediler vs. derken 2021 yılına geldik bu süreçte tek gelir kaynağımız babamdan, anneme kalan emeklilikti artık masraflara dayanacak gücümüz kalmadı köyde yaşıyoruz her seferinde 2 saatlik yol gidiyorduk ve kredi borçlarımızda var, takip edemediğimiz için kaybetmişiz 22/10/2021’de karar vermişler şimdi vekalet ücreti vs. toplam 4170₺ gibi tutar istiyorlar bizden. Zaten tek gelir kaynağımız emeklilik onun yarısı krediye gidiyor, ben 18 yaşımdayım çalışmıyorum, evimizde basit bi köy evi lüks hiçbir şeyimiz yok haciz edilecek desek. Bu durumda bizim ne yapmamız gerekiyor lütfen bana bir akıl verin 18 yaşımda hayatım karardı.

Rahmetli babamın hukuk davasını kaybettik borçlandık
2 yıl   sanssizadam   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+1

Bahsettiğiniz gibi dava takip etmediğiniz için düşürülmüş ve karşı vekalet ücretini ödemek durumunda kalmışsınız. Bu durumda bu miktarı ödemek durumundasınız.
Emekli maaşının haczi mümkün değildir dolayısıyla aldığınız emekli maaşına haciz uygulanarak herhangi bir kesinti yapılması mümkün değildir.

1 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,