Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
ÖDENMİŞ BORCUN KEFİLİNE 11 YIL SONRA GELEN MAAŞ HACZİ
0

ÖDENMİŞ BORCUN KEFİLİNE 11 YIL SONRA GELEN MAAŞ HACZİ

EVKUR denen ve adeta tefeci bir kurum gibi çalışan kurum 2011 yılında aldığım ve ödemesini bitirdiğim bir ürün için Müessesenin Sefalet Avukatları, tam 5 YIL SONRA beni 2016 yılında icraya verdiler.
Ben de UYAP kayıtlarında da mevcut olan itiraz dilekçemle Büyükçekmece 3.İcra Dairesi kanalıyla itiraz ettim. Ve İcra Takibi işlemden kaldırıldı.

Fakat 2016/24967 E numaralı dosyayla bu avukat arkadaşlar takibin kesinleşmesini ve dosyanın yenilenmesini sağladılar.
Bu nasıl bir Hukuk İşleyişi Anlamak İmkansız. İst. 21. İcra Dairesi hem bana hak verip icrayı durdurma ve takipsizlik kararı veriyor hem de yıllar sonra tekrar haciz için karar alıyor.
İşin ilginç yanı 2016 da dosyayı yeniden açtıklarını bana tebliğ etmeyip ve tam 6 yıl daha bekleyerek 11.01.2023 tarihinde kefilime maaşına koydukları haciz kararını tebliğ ediyorlar.
Üstelik bunu yaparken de çalıştığı kurumun üst düzey yönetiminin aracılığıyla yaparak kefilimi rencide ediyor ve işinden bile çıkarılma riskini yaratıyorlar.
Ben, karara itiraz için başvuruyorum ve İst. 21. icra dairesi 'olayın artık benimle ilgili olmadığını ve dolayısıyla müdahil olamayacağımı' bildirip nazikçe yüzüme telefonu kapatıyor.
Elinde belge var mı demeyin yok, 11 yıl kim saklar? Bulduğum bazı ödeme makbuzlarını da yıllar önce onlara vermiş ve copylerini de almamıştım.
Kanuna, Hukuka ve Avukatlık gibi kutsal bir mesleği icra eden insanlara güvenemezsek başka kime ya da neye güvenebiliriz Allah aşkına. Kimin aklına gelir ki Bunların SEFALET AVUKATI olduğu ve denetlemenin olmadığı bir ortamda kendi kanunlarını kendilerinin yaptığı kimsenin aklına gelmez.
Şimdi kefilimden 10 bin lira istiyorlar. Başvurmadığım, yazmadığım kurum, kişi kalmadı ama nafile.
1-Bu kanunsuzluğun önüne nasıl geçeceğim ?
2-İcra Daireleri neden büyük çoğunlukla Avukatlardan yana kararlar alıyorlar?
3-11 yıl sonra gayri ahlaki metotlarla, insanları alenen rencide ederek ve hatta konuyla alakası olmayan akrabaları bile arayarak ödeme isteyecek kadar alçalabilmek ve haciz kararı çıkartabilmek nasıl mümkün oluyor?
4- Dar gelirli insanlara karşı hukuku kanun dışı cambazlıklarla silah olarak kullanıp, ellerindeki üç kuruşu alan bu şeref yoksunlarının önünü kesecek adil insanlar neredeler ?
5- Kefilimin küçük bir bebeği var ve yemekhanede çalışıyor, maaşını bilmiyorum ama ne kadar olabilir ki ? Ben malulen emekliyim açlık sınırının altında kira vererek ve borç yapılandırması ödeyerek 5500 lira maaşla insan onurundan uzak artık sadece karnımı doyurup faturalarımı ödeme telaşındayım.
6- Hem benim hem de kefilimin gelirlerimizi bildikleri halde 11 senedir ödediğimiz parayı bir daha ve fahiş rakamlarla alabilmek için adeta kendilerini parçalıyorlar. Ve bunu milyonlarca insana yaparlarken Adalet onları film izler gibi izleyip müdahale etmiyor ve korkarım bazıları da onlarla işbirliği içinde.
7- Konu, belgeni göster, dilekçeni yaz vs.yi çoktan geçmiş ve alenen halkı hukuk yoluyla soyup soğana çevirmeye gelmiştir.
8- Benim 55 yaşında engelli bir insan olarak genç yaşta yeni evli ve küçük bebeği olan geçim derdindeki kefilime karşı duyduğum utancı nasıl yazarsam yazayım tarif edemem.
Yüzüme telefon kapattı ve ağır hakaret etti bana. Oysa yıllardır abi kardeş gibiyiz. Üzüntümü tarif edemem.
9-Elimde kandil, ADALET ARIYORUM.

1 yıl   eskisehir   -  Diğer
0 0
4 yanıt - paylaş
0

https://www.youtube.com/watch?v=PKFyhIHC12w

https://www.youtube.com/watch?v=gQcwSC4LSOc

https://www.ogunhaber.com/amp/yasam/evkura-agir-iddia-8327h.html

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,