Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
AYM Enis Berberoğlu kararı yanlış mıdır?
0

AYM Enis Berberoğlu kararı yanlış mıdır?

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru, anayasada tanımlanan ve aynı zamanda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ile ek protokollerde yer alan temel hak ve özgürlüklerden herhangi birinin ihlali halinde başvurulan bir yargı yoludur. Anayasanın tartışmalı sözkonusu Enis Berberoğlu kararı "AİHS de millet vekili dokunulmazlığına yer verilmediğinden ötürü" yanlıştır ve kabul edilemez, bu nedenlede hukuka aykırı bir karardır denilebilir mi, sayın avukat arkadaşlar, bir fikriniz var mı? Dokunulmazlık zırhı adil yargılanma hakkının ihlali değil midir, geç gelen adalet edalet olurmu, bir adam suç işleyip ölene kadar millet vekili kalırsa bu durumda yargılanamayacak mı?

Şöyle bir AİHS kararıda var;

Avrupa İnsan hakları Mahkemesi (AİHM), 1982 Anayasası döneminde gündemden hiç düşmeyen bir başka konuda karar verdi.
Mahkeme, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya milletvekili Atilla Kart’ın “dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin” başvurusunu reddeden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bu işlemini, sözleşmenin "adil yargılanma hakkı" başlığını taşıyan 6. maddesine aykırı buldu.
Kararın ardından, Adalet ve Kalkınma Partililer (AKP), özellikle Burhan Kuzu, mahkemenin hatalı bir sonuca vardığını, isteyenin dokunulmazlığının kaldırılması durumunda bunun bir karmaşaya ve istemeyenler üzerinde baskıya neden olacağını söylerken, CHP’liler Meclisin, kararı dikkate almak zorunda olduğunu iddia ediyor.

    -   Diğer
0 0
0 yanıt   -  

Avukatlara soru sormak için