Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Dava açma sürem devam ediyor mu?
0

Dava açma sürem devam ediyor mu?

1. SORU 4 yıl önce görevden çıkartıldım. 4 yıl sonra iptal kararı ile goreve dondum. İptal davası devam ederken ayrı bir dilekçe ile parasal haklarımı talep etmiştim. İdare mahkemesi kararında şöyle bir ibare var. Dava açıldıktan 1 yıl sonra parasal haklarınızı talep etmeniz davayı genişletme yasağı kapsamında olup ayrı bir dava açılmalıdır. 2577 sayılı yasanın 12.maddesi uyarınca davacı tarafından işbu kararın ya da kanun yollarına başvurulması halinde verilecek kararın tebliği tarihinden itibaren dava süresi içinde tam yargı davası açılabilinir. İptal kararı üst mahkemede olup kesinleşmedi. Kanun yollarına başvurulması derken kesinleşmeyi mi kasdediyor ? iptal kararı verildikten 5 ay sonra göreve başlatıldım. Göreve başladıktan sonra yoksun kaldığım parasal haklarımın yasal faizi ile verilmesi için idareye başvurdum. Gelen cevaba göre 60 gün içinde dava açsam dava görülürmü? Yoksa süre aşımından redmi edilir ? iptal kararı verildikten itibaren 60 gün içindemi tam yargı davası açmam gerekiyordu? Takıldığım nokta burası. iyuk md.13 bakarsanız öğrendikten sonra 1 yıl diyor. Bu durum beni kapsıyor mu? Süre aşımından ret yememek için ne yapmam gerekiyor? Kanun maddeleri ile açıklarmısınız

2.SORU Tam yargı davasında para miktarını belirtmek zorunlumudur ? Zorunlu ise nasıl hesap edelim karmakarışık para hesabını. Yoksun kaldığım parasal haklarımın yasal faizi ile tarafıma ödenmesini talep ederim demek yeterli olur mu?

    -   Diğer
0 0
1 yanıt   -  
0

1- İptal kararı verildikten sonra 60 gün içinde dava açmanız gerekmez. Gelen cevaptan itibaren veya zımni ret işleminden itibaren 60 gün içinde dava açmalısınız. Süreaşımından ret yemezsiniz.
2-İYUK 16/4 gereği davanızı miktar artırımına tabi bir dava olarak açabilirsiniz. Mesela parasal haklarımdan şimdilik 1000 TL nin yasal faizi ile birlikte idareden tahsiline deyip, iddialarınızın doğruluğu halinde ne kadar alacağınız olacağını idareye hesaplattırıp sonra miktar artırımı yapabilirsiniz.

Avukatlara soru sormak için