Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
TUS DERSLERI UZAKTAN EGITIM HIZMETLERI SATIS SÖZLESMESI
0

TUS DERSLERI UZAKTAN EGITIM HIZMETLERI SATIS SÖZLESMESI

Hocalarım merhabalar. Tıpda uzmanlık sınavı na yardımcı olması için bir tus dersanesine online olarak kaydoldum. bana verecekleri hizmet sadece internet uzerinden ders videolarını paylaşmak olacaktı yani online egitim. telefonla aradılar teklif sundular kabul ettim. sitelerine üye oldum üye olurken üye olma kısmında bir kaç koşul oluyordu onlara tik atmadan üye olamıyordu bende attım üye oldum sonra bana sistemi açtılar. kitapları gönderdiler içinde bir sözleşme yolladılar içeriginde koşullar ödeme planı vs gibi bilgiler yer alıyordu. arayı covid süreci girdi onlara gönderemedim. bu sürede online sistemlerini beğenmedim 3-4 taksit ödemiştim iban yoluyyla şirket hesabına. hiç bir ıslak imza atmamıştım sistemden çıkmak istedigimi söyleyince bana şunu dediler: kayıt olurken bir form onayladınız TUS DERSLERI UZAKTAN EGITIM HIZMETLERI SATIS SÖZLESMESI diyerek çıkmak için ödeme yapmanız gerekecek vs vs gibi şeyler söylediler. şimdi asıl sorum şu ben TUS DERSLERI UZAKTAN EGITIM HIZMETLERI SATIS SÖZLESMESI bu sözleşmeye ıslak imza atmadım sadece normal bir siteye üye olurken oldugu gibi başına tik attım ve üye oldum. bu şekilde imzasız bir sözleşmeden sadece bit tik yüzünden mesül olurmuyum

    -   Diğer
0 0
2 yanıt   -  
0

Satış sözleşmelerinin kurulması için ıslak imza atılması gibi bir şart yoktur. Açık veya örtülü irade beyanınızla bir sözleşmeye taraf olabilirsiniz(örneğin bir marketten alışveriş yaparken çeşitli ürünleri alıp kasaya koymanız ve parasını kasiyere uzatmanız gibi basit bir hareketle dahi aslında bir satış sözleşmesini kurup tarafı olmuş olursunuz).
"TUS DERSLERI UZAKTAN EGITIM HIZMETLERI SATIS SÖZLESMESI"ni onaylayarak tarafı olmuşsunuz. Size tik atarken gösterilen sözleşmeyi açtığınızda okuyup anlayamayacağınız şekilde(mesela okunamayacak kadar küçük puntoyla veya karmaşık ifadelerle vs) "sözleşmeden cayılırsa şu kadar bedel ödenir" diye bir hüküm konulmuşsa veya bu hüküm hakkaniyete aykırı boyutta size çok ağır bir yükümlülük yüklüyorsa(örneğin sözleşme tutarına oranla çok daha büyük bir meblağda cayma bedeli öngörüyorsa) bu durumda karşı taraf aleyhine bir şeyler yapılabilir. Ancak olayın anlattığınız kadarlık kısmına dayanarak yorum yapmak gerekirse sözleşmenin içeriğinden mesulsünüz, sözleşmede öngörülen şekilde hareket etmelisiniz. Cayacaksanız da yine sözleşmede öngörülen şekle uymak zorundasınız.

1 yorum
0

Dediğim gibi "sözleşmeler ıslak imzalı olmalıdır" diye bir kural yok. Hiç imzalanmadan da sözleşme yapılabilir.
Siz üye olmuşsunuz, onlar kitaplarla birlikte sözleşmenin bir örneğini göndermişler. Siz bunu okuyup buradaki ödeme planına göre 3-4 taksit ödemişsiniz. Eğer kitapların gönderildiği ilk anda siz daha hiç ödeme yapmamışken harekete geçseydiniz belki bu sözleşmeyi onaylamadığınızı öne sürebilirdiniz, biraz zor olurdu ama bir ihtimal.. Fakat siz kitapları aldıktan sonra gönderilen ödeme planına vs uygun olarak 3-4 taksit dahi ödemişsiniz. Bu ödeme bile başlı başına söz konusu sözleşmeyi onaylamış olduğunuzu gösterir. Bu nedenle ya sözleşmeye uygun olarak hizmet almaya ve bedelini ödemeye devam etmelisiniz ya da sözleşmeden caymak istiyorsanız sözleşmenin öngördüğü şartlar altında cayma bedeli (cezai şartı) her ne ise onu ödeyerek mesuliyetten kurtulmalısınız. Değilse tarafı olduğunuz sözleşmeye uygun olarak borcunuzu ödemediğiniz için hakkınızda dava da açabilirler icra yoluna da başvurabilirler.

Avukatlara soru sormak için