Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Yanlarında istemeden bulunmam suç mu?
0

Yanlarında istemeden bulunmam suç mu?

Arkadaşlarımla biryerde antreman videosu çektik sonra asıl antremana antremana gidiyorduk ve arkadaşlarımdan biri yol üstü tanımadığım birisiyle buluştu beraber ailevi meseleleri konuştular adam arkadaşıma telefonunu kendi eliyle verdi ve beraber birkaç numara sildiler falan sonra bunlar anlaşamadı bazı konularda ve adamın elindeydi bazı eşyaları ve telefonunu, kimliğini o an tartışırken eliyle ittirip bırakıp gitti , arkadaşım da eşyalarını yanına alıp polise teslim etmek istedi ama polis almadı, daha sonra almış olmalılar ki şu anda eşyaları poliste ve adama teslim etmemişler diye duydum. adam ben ve arkadaşlarım hakkında bıçaklı gasptan şikayetçi olmuş beni bıçakla hırpaladılar gasp ettiler demiş ama öyle bir olay olmadı, hiçbirimizin bıçağı dahi yok. Gayet insancıl konuştular ve darp falan bir olay da yok ortada sonrasında ise kendi yollarına gittiler. Benim olay ile alakam şu şekildedir : sadece onları takip ettim çünkü antreman yaptığım yer o güzergahta ve onlar konuşurken bisikletimin üstünde tek kelime etmeden biraz mesafeli şekilde bekledim , adamla herhangi bir temasımız bile olmadı.benim beklediğim yeri bir kamera görüyor olabilir ama görmüyor da olabilir. onların konuştuğu yeri gören bir kamera falan yok. Şimdi size asıl sorum:arkadaşlarım ifadelerine beni dahil etmediler çünkü polis okuluna gireceğim , ama adamın ifadesinde 3 genç diyor , beni ararlar mı? Şayet arkadaşım suçlu falan bulunursa bu beni ilgilendirir mi ve ben ceza alır mıyım? ve alırsam ne kadar? En Önemlisi de benim orda beklemem bi suç unsuru oluşturur mu ceza alabileceğim kadar? Sizce nasıl gelişir bu durum? Detaylı cevabınız beni çok mutlu edecektir , çok teşekkürler şimdiden

    -   Diğer
0 0
6 yanıt   -  
0

Arkadaşlar daha önce defalarca sorduğunuz aynı soruya defalarca benzer cevaplar vermişler. Arkadaşlara katılıyorum. Savcı delilleri değerlendirir yapılacak değerlendirme neticesinde ortada suç oluşturacak bir eylem olup olmadığını tespit eder. Suç tespitinde bulunursa sizin orada tesadüfen mi yardım eden sıfatıyla mı yoksa müşterek fail olarak mı bulunduğunuzu ifadelere bakarak varsa görüntü kayıtlarını inceleyerek tespit eder ve neticede ya iddianame hazırlar yada kovuşturmaya yer olmadığına karar verir. Ceza istenmesi halinde nitelikli yağmadan ötürü 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilirsiniz.

1 yorum
0

Peki şikayetçi şikayetinden vazgeçebilir mi bu aşamada??

0

Vazgeçebilir. Beyanını değiştirebilir.

0

Yeni bir gelişme var , arkadaşlarım eşyayı aynı gün adamın oğullarına teslim edip teslim ettiklerine dair tutanak tutmuşlar zaten. ve adam da artık şikayetçi değilmiş ama şikayetini geri çekmiş mi o belli değil. yani bu ne demek oluyor?

0

Cevap lütfenn

+1

Kişi şikayetini çekmişse hem siz hem de arkadaşlarınız açısından olay kapanmış olur. Kişi savcılığa dilekçe vererek olayın yanlış anlama olduğunu ve şikayetini çektiğini söyleyebilir. Siz her halükarda ceza almadan olaydan sıyrılırsınız.

1 yorum

Avukatlara soru sormak için