Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Ceza Davasında İddianameye Yanıt Verme
0

Ceza Davasında İddianameye Yanıt Verme

2-Sanık adına CMK.'nın250/2 maddesi uyarınca meşruhatlı davetiye çıkartılarak iddianamenin tebliğine, savunmalarınını iddianamenin tebliğinden itibaren on beş gün içinde yazılı olarak mahkememize bildirilmesi, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına muvafakatı yok ise bu hususun açıkça belirtilmesi gerektiğinin ve duruşma yapılmaksızın hüküm kurulabileceği hususunun ihtarına,

Şikayet üzerine açılmış olan davada bu şekilde 10 kasım tarihinde karar verilmiş bu konu ile ilgili şu sorularıma yanıt arıyorum:

1) Uyap üzerinden incelediğim de tebliğ itibari ile 15 gün süre verilmiş fakat tebligat eski adresime gönderilmiş bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
2) İddianameye cevabı yazdığımda uyap üzerinden evrak ekleme kısmından göndersem olur mu? Ayrıca cevabı el yazısı ile mi yazmalıyım, office kullanarak mı yazmalıyım? 15 günden önce cevap verme şansım var mı?
3) 2011 yılında farklı bir davada hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verilmişti. Bu benim tekrar bu kararı istememe muvafakatiyemi ortadan kaldırır mı?

Yanıt veren herkese teşekkür ederim.

3 yıl   syhnzynp   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+1

Ceza davası olduğu için süre önemli değil savunma verebilirsiniz ancak uyap üzerinden e imza olmadan evrak gitmez elden vermeniz gerek hagb süresi dolmadan yeni hagb kararı verilmez önceki hüküm açıklanır

Teşekkür ederim yanıtınız için.

3 yıl Syhnzynp

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,