Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
18 yaş altı mahkeme kayıtları
0

18 yaş altı mahkeme kayıtları

Merhaba. 14 yaşımda iken sosyal medya üzerinden yüz kızartıcı suç işledim. 16 yaşımda iken bu suçum tespit edildi ve eve polisler geldi. 1 gün nezarette kaldım ve ertesi gün serbest kaldım. 18 yaşıma geldiğimde çocuk mahkemesine çıktım ve ilk duruşmada baro avukatı duruşmaya gelmediği için hakim duruşmayı erteledi. 2. Duruşma da başka bir baro avukatı geldi ve o duruşmada karar kesinleşti. Hakim cezaya yer olmadıgına karar verdi. Benim canımı sıkan durum ise ben bugün edevlet uyap vatandaş portalından, çocuk mahkemesi davasını ve içeriklerini görüyorum. Ben bu yıl Allah kısmet ederse polis veya asker olmak istiyorum. Güvenlik ve arşiv soruşturmalarında bu kayıtların çıkıp çıkmayacağından emin değilim. Ben 18 yaş altı sadece tek suçumdan dolayı devlet memuriyetliğinden alıkonulmak istemiyorum. Bunun için bir yere veya mahkemeye başvuru mu yapmam lazım acaba?

3+ yıl   misafir3434   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
+1

Hakkınızda beyanınızdan yola çıkılacak olursa teknik olarak bir mahkumiyet kararı verilmiş değil. Ceza verilmesine yer olmadığı kararlarının memuriyete engel teşkil edeceğine dair herhangi bir hüküm yok. UYAP'ta kesinleşmiş kapalı dosyalar da görünmeye devam eder. Uyap'tan silinmesi için kararı veren mahkemeye başvurmayı deneyebilirsiniz.

1 0
2 yorum -

Galiba en iyisi böyle olacak. Cevabınız için teşekkür ederim.

Uğur Bey 18 yaşında reşit iken zincirleme cinsel taciz ve basit yaralama suçundan yargılandım davam şikayetten vazgeçme ile düştü bu durum polis Asker olmaya engel mi

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,