Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Ayakkabı hırsızlığı
0

Ayakkabı hırsızlığı

merhaba, ben Serdar. 20 yaşındayım bundan 1 ay önce 2 tane suç işledim. 2 farklı sitedeki 2 apartmandan 2 çift spor ayakkabı çaldım. Ve 1 gün karakoldaki nezarethanede kaldıktan sonra sulh mahkemesine çıktım ve tutuklandım ve 34 gündür kapalı ceza evindeydim ve ben cezaevindeyken bana iki farklı iddianame geldi. ikisinde de suç konut dokunulmazlığı ihlali ve bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık yazıyordu. Bu ayın 22 ve 23'ünde iki asliye mahkemesine çıktım. (Daha önce hiç cezaevine girmedim ve sabıkam temiz) iki mahkemeden de tahliye oldum. İlk mahkemede karşı taraf şikayetini çekmemişti. Hakim bana mal zararını karşılamayı isteyip istemediğimi sordu bende karşılayacağı söyledim ve bana 1 ay süre tanıyıp tahliye etti. 2. Mahkemede ise zarar mahkemeden önce karşılanmıştı ve bana mahkeme sonunda 2 yıl 6 ay 22 gün ceza aldığını ve itiraz edebileceğimi söyleyip tahliye ettiler. şuan evimdeyim ama ne olduğu ve ne olacağı hakkında en ufak bir fikrim yok. Hayallerim ailem ve hayattan beklentilerim var bilen birisi yardımcı olabilir mi bu olay nasıl sonuçlanır? Cezaevine tekrar gider miyim? Sicilim kalıcı olarak berbat mi oldu? Ve girdi çıktı gibi bir şeyler duydum bu ne demek? 4 gündür araştırıyorm lütfen yardım edermisiniz.

3 yıl   serdar-alpha   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

Şöyle izah etmeye çalışayım. Öncelikle işlediğiniz suç nitelikli hırsızlık. İkinci diye bahsettiğiniz mahkeme size etkin pişmanlık ve takdiri indirimle birlikte bir ceza vermiş. Bu cezaya karşı süresinde istinaf kanun yoluna giderek cezanın kesinleşmesini engelleyebilirsiniz. Cezanın kesinleşmesi sizin bu aşamada yeniden cezaevine girip girmeme hususunu belirler. Süreyi kaçırdıysanız ceza yakın zamanda kesinleşir. Fakat sonuç ceza yüksek olmadığı için denetim kapsamında girdi çıktı denilen şey gerçekleşir. Bir gün girersiniz sonra denetimli serbestlik adı altında serbest kalırsınız. Yeni değişen infaz yasasıyla birlikte girdi çıktının uygulamadaki hali değişti mi onu bilmiyorum açıkçası.
Bir diğer mesele diğer suçla alakalı soruşturma aşamasında zarar giderilmediği için ilk cezadan daha yüksek bir ceza alacaksınız. O kararı kesin olarak istinaf etmeyi unutmayın. Denetimdeyken başka bir suçtan kesinleşmiş ceza geldiğinde uygulamada çok farklı tutumlar olabiliyor. Sıkıntıya girebilirsiniz. Sicil meselesi de cezaların infazından itibaren beş yıl sonra silinmesini talep edebilirsiniz. Fakat o süreye kadar sabıkanızda bu suçlar görünecek.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,