Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Güzellik merkezi cayma hakkı
0

Güzellik merkezi cayma hakkı

Merhaba. 2 gün önce bir güzellik merkezi ile anlaştım. Kayıt açtılar ve imzaladım. Fakat şuan vazgeçtim. Kağıtta %25 cayma bedelinden bahsediyor. İptal etmek istiyorum ceza mı ödemek zorundayım bunun için? Lütfen yardımcı olun.

3 yıl   hatceeg60   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

tüketicinin korunması hakkında kanun'un 18. maddesinde (vadeli satış sözleşmeleri bakımından)

"Tüketici, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin taksitle satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir."

denilmek suretiyle, tüketicinin menfaatinin korunabilmesi bakımından cayma hakkı düzenlenmiştir. Herhangi bir cezai şart ödemeksizin bu hakkınızı kullanabilmeniz mümkündür.

Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Yalnız bu bildirimi yazılı olarak ve yahut kalıcı veri saklayıcı yöntemi ile satıcıya yöneltmeniz gerekmektedir.

Yazı ile kastedilen, talebinizi iadeli taahhütlü posta ile veya noterden çekilecek ihtarname vb. vasıtalardır. Kalıcı veri saklayıcı olarak kastedilen ise, kısa mesaj, elektronik posta vb. leridir.

Cayma hakkınızı kullandığınız bu yöntem ne olursa olsun buna dair belgeleri muhafaza etmeniz ileride bir uyuşmazlık çıktığında ispat bakımından faydalı olacaktır.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,