Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Çocuğu gorememek
0

Çocuğu gorememek

Eşimden 7 yıl önce ayrıldım oğlumun velayeti babasindaydi ilk 1 yıl çocuğu düzenli gösterdi ondan sonra kaçırdı en son benden farklı bisi istedi için ben kendim aramadım birdaha şimdi çocuğumu görmek istiyorum maddi durumum olmadi için nasıl bi yol izlemem gerek allah rızası için acil cevap verin
Çocuğu göstermesine dair ailem komple sahit

3 yıl   ozlemklk   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

Boşanma davasında, çocuğunuzun velayeti babaya verilmiş ise de, evladınızla şahsi münasebet kurmanız hakkınızdır. çocuğun velayet hakkına sahip olmayan ebeveyniyle kişisel ilişki kurmasında sorunlar yaşanırsa çocukla kişisel ilişki kurmak isteyen ebeveyn icra yoluna başvurabilmektedir

Boşanma davasında hükümle birlikte çocuğunuzla kişisel ilişki kurabileceğiniz günler ayrıntılı şekilde belirlenmiştir. Bu günlerde evladınızla şahsi ilişki kurabilmek adına kararın infazı için bir icra takibi başlatmanız gerekmektedir. Çocuğunuzun bulunduğu yer tespit edilerek uzmanlar ve görevliler yardımıyla görüşmeniz temin edilebilecektir.

Bu yöntem sırasında hala engellemeler ile karşılaşılırsa, Çocuk Teslimine Muhalefet Suçu oluşacaktır. Bununla ilgili bir şikayet dilekçesi verilmesi halinde, çocuğu göstermeyen ebeveyn hakkında tazyik hapsi cezası verilebilir.

Maddi durumunuz bulunmuyor ise, bulunduğunuz ildeki BARO'ya müracaat eder adli yardımdan faydalanmak istiyorum derseniz, şartları oluşması halinde size ücretsiz olarak avukat görevlendirebilirler.

Net bir şey söyleyebilmek mümkün değil, takibine bağlı olarak birkaç ay veya daha uzun sürebilir.

Allah razı olsun peki ne kadar sürede sonuç alabilirim bu davadan

3 yıl Ozlemklk

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,