Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Basit seviye siber güvenlik hizmeti verirsem kendimi nasıl güvenceye alabilirim
0

Basit seviye siber güvenlik hizmeti verirsem kendimi nasıl güvenceye alabilirim

Merhabalar freelance olarak basit seviye site güvenlik raporu hizmeti verirsem kendimi nasıl güvenceye alabilirim tek yol sozlesmemi olur?

Olası bir durumda mahkemeye sunacağım ne geçerli olur örneğin ses kaydı ile işlemi kabul etmesi geçerli olurmu ve sitesinin onun olduğuna dair kanitim

3 yıl   onuratakan   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
+1

Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 200. maddesine göre "Bir hakkın doğumu, düşürülmesi, devri, değiştirilmesi, yenilenmesi, ertelenmesi, ikrarı ve itfası amacıyla yapılan hukuki işlemlerin, yapıldıkları zamanki miktar veya değerleri 4.880,00-TL (2021) için geçtiği takdirde senetle ispat olunması gerekir."

Eğer bu tutarın üzerinde bir hizmet verecekseniz, kesinlikle bir sözleşme yapmanız gerekecektir. Altında olması halinde de, yazılı bir sözleşme yapmanız ileride doğacak bir ihtilafı ispat bakımından en doğru yol olacaktır.

Bununla birlikte, HMK'nın 199. maddesinde,

"Uyuşmazlık konusu vakıaları ispata elverişli yazılı veya basılı metin, senet, çizim, plan, kroki, fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ile elektronik ortamdaki veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcıları bu Kanuna göre belgedir."

denilerek, sayılan belgelerin ispat aracı olduğu yönündedir. Tabi, ses kaydı karşı tarafın izni dışında gizlice alınması halinde delil niteliğini yitirecektir. Bilgi verdikten sonra, rızası halinde alınan ses kaydı delil olabilecektir. Bununla birlikte, aranızda geçen mail yazışmaları, mesajlaşmalar hizmetin verildiğine dair delil niteliği yine taşıyacaktır.

Çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla durum şöyle: Olası durumlar için en iyi yol sözleşme imzalamak, ancak eğerki sözleşme yoksa kişiden alınan kişinin bilgisi dahilinde ki ses kaydı da olası bir durumda delil olarak sunulabilir.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,