Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Faturasız ürün bozdurma
0

Faturasız ürün bozdurma

Merhaba...Sahıs şirketimizden büyük ihtimalle paravan şirket çekleri ile yüklü miktarda ürün alıyor..ceklerin arkasında kaşesi var..biz tüm malların faturasını kesdik..bu şahıs malları faturasız sekilde bozdurmuş...elimizde ispatlar ve şahitlik edecek kişilerde mevcut...bu olay nitelikli dolandırıcılık sucuna girer mi ve nasıl bir yol izlememem gerekiyor..Saygılar.

3 yıl   aysalmurat   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+1

Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.

Dolandırıcılık suçunun; tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında, işlenmesi halinde nitelikli dolandırıcılık suçu oluşur ve üç yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

Her ne kadar ilk bakışta bir hukuki ihtilaf olarak görünse de, bahsettiğiniz eylemler değerlendirildiğinde hileli davranışlarla menfaat temini var gibi gözüküyor. Bulunduğunuz yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığı'na mevzuyu ayrıntılarıyla ortaya koyan ve tanıklarınızı bildirdiğiniz bir dilekçe verirseniz bir tahkikat başlayacağını ümit ediyorum.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,