Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Şehit yakını istihdam hakkı
0

Şehit yakını istihdam hakkı

Babam 1. Dereceden şehit yakını istihdam hakkı için Bakanlığa başvuru yaptı Fakat daha önce kaçak sigara satarken yakalandı için bir buçuk sene cezaevinde yaptı af ile tahliye oldu Bundan dolayı başvurusu bakanlıktan olumsuz olarak geri döndü bu konuda ne yapabilirim Yardımcı olursanız sevinirim

3 yıl   birkanaksu66   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maadesinde,

"Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.
A) Genel şartlar:
Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (…)(1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. "

babanızın kamu görevine atanabilmesi için şehit yakını olması dışında 657 sayılı Kanun'daki şartları da ayrıca taşıması gerecektir. Bu şartlar arasında, kasten işlenen suçlar nedeniyle 1 yıl ve daha uzun süre hapis cezası almamış olması bulunmaktadır. Bu şartı sağlamadığından memuriyetin şartları oluşmadığından bakanlığın işlemi hukuka uygun gibi gözüküyor.

Bir hukuka aykırılık olduğunu düşünüyorsanız olumsuz cevabın size tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde bakanlığın işleminin iptali talebiyle dava açabilirsiniz.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,