Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Kar ittifaklı daire mirası
0

Kar ittifaklı daire mirası

Merhabalar mirasdan kalan dairenin 1/4 bende 2/4 şatış vekaleti ile bende 1/4 kıssedarı işgalcı (miras bölündükten sonra girdi) kira vermeden oturmak istiyor ne almak nede satmak istiyor hukuki olarak ne yapmamız gerekiyor.

3 yıl   enes-kaya   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

merhabalar, paylı ya da elbirliği mülkiyete konu taşınır ya da taşınmaz bir malların tasarrufunda paydaşlar arasında sorunlar çıkması halinde ortaklığın giderilmesi için bir dava açılması icabeder. malların aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları oranında paylaştırılması ortaklığın giderilmesi denmektedir. Bu tür bir dava açmanız halinde şu an tasarruf edemediğiniz bu dairenin satılarak bedeli paylarınız oranında sizlere paylaştırılabilir.

Satışı için yapılacak ihaleye katılarak, daireyi siz kendiniz de ihaleden alabilirsiniz. Bu durumda 3/4 pay sizde olduğundan ihtilaf yaşadığınız diğer hissedarın 1/4 payını ödeyerek taşınmazı almanız mümkün. Tabi bu ihaleye sadece paydaşların değil 3. kişilerin de katılabildiğini gözden kaçırmayın.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,