Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Vergi borcu sadece ortağiyim
0

Vergi borcu sadece ortağiyim

İyi günler bundan 10 sene önce benim babam müteahhit iflas ettiği için benim adıma şirket açtı. Bir arkadaşı ile yarıya ortak yaptı. Ben okul olduğum için imzalarda gidip gelemiyordum. Kaç defa Herşeyi sana devrediyim dedim kabul etmedi, Oyuzden yönetim işleri imza işleri oluşacak sorunları ortağıma devrettim ben sadece şirketin %50 ortağı görünüyordum 5 sene önce öğrendim ki şirketin hiç bir vergi borcunu ödememiş.
Kendisine kağıt bile gitmiş borcu ödeyin diye bana herhangi bir kağıt msj gelmedi bana da söylemedi bu borç ilerde bana yansirmi yada neolur.

3 yıl   mazlumisik21   -  Diğer
0 0
4 yanıt - paylaş
0

öncelikle şirketin türünün kamu alacaklarından sorumluluğunuz bakımından önemi bulunmaktadır.

AATUHK'nın 35. maddesinde aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir:

"Limited şirket ortakları, şirketten tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan amme alacağından sermaye hisseleri oranında doğrudan doğruya sorumlu olurlar ve bu Kanun hükümleri gereğince takibe tabi tutulurlar."

eğer limited şirket ise, kamu alacağından yani şirketin vergi borcundan hisseniz oranında sorumluğunuz bulunacaktır. şirket limited şirket ise yakında, size de bir ödeme emri gelebilir.

anonim şirket ise, şirket ortaklarının şirketin kamu borçları açısından, ortakların şirkete koymayı taahhüt ettikleri sermaye dışında hiçbir sorumlulukları yoktur. böyle bir durum mevcut ise, diğer ortağın şirketin yönetim kurulunda bulunması münasebetiyle kendisine ödeme emri gönderilmiş olabilir.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,