Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Trafik kazası vurmadık fakat polis tutanak tutmadı suçlu gözüküyoruz
0

Trafik kazası vurmadık fakat polis tutanak tutmadı suçlu gözüküyoruz

Merhabalar 2020 ocak ayinda nişanlımla kendi aracımızda ilerlerken arkamızda ki moto kurye yağışlı hava veya kontrol kaybından kaydı düştü. Yardımcı olmak amacıyla yanına gittik 100 mt ilerdeki trafik memurlari geldiler bizim aracımızada baktilar olayda herhangi bir temasımız asla bulunmadığı için tutanak tutulmadi. Kuryenin de düştüğünde başı mazgala denk geldiği için başında hafif bir yarası vardı. Zaten şikayetçi olunabilecek bı durum olmadığından orda kendim düştüm dedi ve tutanak tutulmadı. Olaydan bir kaç gün sonra çarptılar diye karakola gidiyor şikayetçi oluyor ifademizi verdik fakat savcı haklı görüyor mahkeme açılıyor ve moto kurye bu süreçte sigortadan da para alıyor. Evlendigimiz için mevcut aracı sattık fakat alırken ve satarken Exper raporları elimizde var. Tutanak tutmayan polis memurundan Ogün kaza ve şikayet olmadığı ve bunun için tutanak tutmadığına daire bir begle alabilirmiyiz mahkemeye sunmak için. Yada nasıl bir yol izlemeliyiz ..

3 yıl   mervefilik   -  Diğer
0 0
3 yanıt - paylaş
0

MERHABALAR,

İfade ettiklerinizden anlaşıldığı kadarıyla hakkınızda taksirle yaralamadan bir ceza davası açılmış, savcılarımız bu tarz durumlarda gerekli tahkikatı yaptıktan sonra suçun oluştuğu yönünde bir kanaate varmaları halinde iddianame hazırlayarak kamu davası açıyorlar. Ancak, bazen ciddi önemi bulunan deliller toplanmadığından ya da sizin tarafınızdan soruşturma dosyasına bu deliller sunulmadığından bu delilleri gözden kaçırılarak kamu davası açılmaktadır. Bu durumda, masumiyetinizi, olayla ilgili cezai bir sorumluluğunuz olmadığını açılan bu davada ortaya koymanız gerekmektedir. Bahse konu olay ile ilgili olarak, tanıklarınızı, ki bunlar o sırada yanınızda bulunan nişanlınız ve olay sonrası olay mahalline gelen kolluk kuveetlerini mahkemede dinletebilirsiniz. Olay sonrasında intikal eden polislerin tarafınıza bir belge vereceğini pek zannetmiyorum. Ancak bu görevlilerin açık kimliklerini mahkemeye bildirmeniz halinde olay ile ilgili tanıklık yaptıklarında kazada bir mesuliyetiniz olmadığı ortaya konulabilecektir. Bununla birlikte, aracınıza ait ekspertiz raporlarında herhangi bir kaza gerçekleşmediği aracınızın darbe almadığı ortaya konulabiliyorsa bu belgeler de, delil niteliği taşıyabilir. Cezai mesuliyetinizi ortaya koymak bakımından savunmanızı bir avukat ile yapmanızda fayda bulunmaktadır.

Öte yandan, TCK'nın "iftira" başlıklı 267. maddesinde,

"Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

denilmek suretiyle iftira suçu düzenlenmiştir. İşlemediğiniz bir eylem nedeniyle hakkınızda hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi hakkında sizde şikayette bulunabilirsiniz. Önce tabi, hakkınızda açılan ceza davasında müspet bir karar almanız, iftira suçunu ispat bakımından size avantaj sağlayacaktır.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,