Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Anlaşmalı boşanma süreci nasıl
0

Anlaşmalı boşanma süreci nasıl

Eşimden anlaşmalı olarak boşanmak istiyorum bir evimiz ve arabamız var ikiside onda kalacak.Hiçbir şey talep etmiyorum ne maddi ne manevi.Çocuğumuzun velayetide babada kalacak zaten çok küçük değil lise çağında okul düzenini bozmak istemiyoruz o yüzden evinde ve babasının yanında kalacak.Bu dava için avukat tutmayı düşünüyorum ne kadar bi bütçe ayırmam lazım acaba.Birde iki tarafta hiçbir sorun çıkartmayacak en kısa ne kadar sürede boşanmış oluruz.Mesela pazartesi gittik evrakları avukata verdik diyelim dava en yakın ne zaman görülür ve hemen ilk celse de boşanabilirmiyiz.Ben tayin istedim memleketime bu davanın sonuçlanmasını bekleyip öyle göreve başlıcam.Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

3 yıl   deniz-deniz-deniz   -  Diğer
0 0
3 yanıt - paylaş
0

Merhabalar,

Türk Medeni Kanunu'nun 166. maddesinde

"Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını
kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi
için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve
boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi
uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada
gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya
hükmolunur. "

denilmek suretiyle, anlaşmalı boşanma dediğimiz dava türü düzenlenmiştir. Eşler tarafından birlikte açılabileceği gibi dava açanın davasını diğer eşin kabul etmesi halinde de anlaşmalı boşanmaya karar verilir. Bunun için bir dava dilekçesi hazırlanması ve anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanması gerekmektedir. bu protokolde çocukların velayeti, tazminat, nafaka talepleri, ortak konut vb. hususlar düzenlenir.

Dava açıldıktan sonra, ilk celse de tarafların hazır bulunması halinde hakim tarafından dinlenilerek tüm hususlarda anlaşılmasıyla birlikte boşanma kararı verilebilecektir. Bir avukat tutmanız halinde, ilgili mahkeme ve kalemiyle görüşerek daha yakın bir güne duruşma günü verilmesi için gerekli işlemleri sizin adınıza takip edebilir. mahkemenin yoğunluğuna göre 1 hafta sonraya da 1 ay sonraya da duruşma günü verilebilir.

Bu tarz davalar için, 600 700 lira civarında bir masraf yeterli olacaktır. Avukatın bu dava için ne kadar ücret talep edeceği yapılacak müzakere sonucunda belirleyeceğiniz bir ücrettir. tabiki asgari ücret tarifesinin altında olmamak kaydıyla

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,