Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Haksiz tahrik manevi tazminat?
0

Haksiz tahrik manevi tazminat?

Haksiz tahrik sonucu birine hakaret etmek ve arka arkaya aramak zorunda kaldim karsi taraf bunlari davada kullandi hagb verildi. Karsi tarafinda cok suclari var bende ona actim Onun zarar verdigi benim karsiliginda bunlara mecbur kaldigimda belli kanitli. Tamamen reddedilebilirmi mutlaka bir kismini odemek zorunda kalirmiyim ? 50 bin liralik acti sirf zarara ugrayim diye .calismiyorumda.

3 yıl   lale34   -  Diğer
0 0
4 yanıt - paylaş
0

Türk Medeni Kanunu'nun "Kişilik hakkının zedelenmesi" başlıklı 58. maddesinde

" Kişilik hakkının zedelenmesinden zarar gören, uğradığı manevi zarara karşılık manevi tazminat adı altında bir miktar para ödenmesini isteyebilir.

Hâkim, bu tazminatın ödenmesi yerine, diğer bir giderim biçimi kararlaştırabilir veya bu tazminata ekleyebilir; özellikle saldırıyı kınayan bir karar verebilir ve bu kararın yayımlanmasına hükmedebilir."

denilmek suretiyle, kişilik hakları zarara uğrayan kimseye manevi tazminat verilebileceği ve yahut başkaca yöntemler ile bir giderim kararlaştırılabilir. Uygulama da makul bir miktarda manevi tazminatın verildiği görülmektedir., Yargıtay içtihatlarında karşı tarafta bir zenginleşme aracı olamayacağı öngörülerek manevi tazminat tutarının belirlenmesi gerektiği kabul edilmiştir. Karşı tarafta zenginleşme yaratmayacak ölçüde makul bir tazminata hükmedilir. 50 bin lira makul gözükmüyor, hakaret nedeniyle daha uygun (3 bin 5 bin veya daha az) bir tazminata hükmedilmesi daha hakkaniyetli olacaktır.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,