Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Vergi borcu sadece ortağiyim
0

Vergi borcu sadece ortağiyim

İyi günler bundan 10 sene önce benim babam müteahhit iflas ettiği için benim adıma şirket açtı. Bir arkadaşı ile yarıya ortak yaptı. Ben okul olduğum için imzalarda gidip gelemiyordum. Kaç defa Herşeyi sana devrediyim dedim kabul etmedi, Oyuzden yönetim işleri imza işleri oluşacak sorunları ortağıma devrettim ben sadece şirketin %50 ortağı görünüyordum 5 sene önce öğrendim ki şirketin hiç bir vergi borcunu ödememiş.
Kendisine kağıt bile gitmiş borcu ödeyin diye bana herhangi bir kağıt msj gelmedi bana da söylemedi bu borç ilerde bana yansirmi yada neolur.

3 yıl   mazlumisik21   -  Diğer
0 0
4 yanıt - paylaş
0

6183 Sayılı Kanunun 102 inci maddesi tahsil zamanaşımını düzenlemiş olup, amme alacağı, vadesinin rastladığı takvim yılını takip eden takvim yılı başından itibaren 5 yıl içinde tahsil edilmezse zamanaşımına uğrar.

Henüz zamanaşımına uğramış olması halinde vergi dairesince tahsilatı için gerekli işlemelerle heran başlanabilir. Zamanaşımına uğrayacak amme alacaklarının tahsili için vergi dairelerinin hassas davrandıklarını uygulamada görüyoruz. Bu nedenle zamanaşımına uğramadan sorumlu olmanız halinde bir ödeme emri tarafınıza tebliğ edilebilir. Ancak daha evvel belirttiğim üzere sorumluluğunuz bulunmuyorsa böyle bir ödeme emrinin gelmemesi gerekir.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,