Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Yeniden yargılama talebi
0

Yeniden yargılama talebi

Yeniden yargılama başvurusu talebinde bulunucağım ,olayı çok kısa anlatayım bir banka kartı kullanarak 5 tl bağış yapılmış mağdur şikayetçi değilim ve zararım yok demiş fakat mahkeme zararım yok demesine rağmen 5 tl yi ödemediğim için hakkımda hagb kararı vermeyip hapis cezamı ertelemiştir.Başvuruda bulunmakta haklımıyım ?Sizce yargıtay kararını eklememe gerek varmı ? yoksa sadece 1.paragafı yazmam yeterli olur mu düşüncelerinizi bekliyorum ?

Gerekçeli kararda belirtilen "Suça sürüklenen çocuğun suçun işlenmesi ile mağdurun uğradığı zararı gidermediği anlaşıldığından koşulları oluşmadığından hakkında CMK 231/5 maddesi uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesine YER OLMADIĞINA,"yazısına istinaden 11/03/2016 tarihinde müştekinin alınan ifadesinde "Yaptığım itirazım banka tarafından kabul edilmiştir. Bu harcamalarla ilgili kredi kartıma borç yansıtılmamıştır."Benim konuyla ilgili herhangi bir şikayetim bulunmamaktadır." açıklamasıyla müştekinin şikayeti ve zararı olmadığını belirtmiştir. HAGB verilmemesine gerekçe olarak mağdurun uğradığı zararı gidermediğim söylenmiştir. Mağdurun zararı olmamamasına rağmen zararını ödemediğim konusunda hayatın olağan akışına aykırı bir gerekçe sunulmuştur.
Bu konuda Yargıtay 8. Ceza Dairesi 2013/7783 Esas , 2014/1784 Karar. nolu kararından"Katılanın "zarar talebim yoktur, şikayetçi değilim" şeklindeki beyanı karşısında TCK.nun 168. maddesinin uygulanıp uygulanmayacağının değerlendirilmesi gerektiğinin gözetilmemesi" demiş ve bozma kararı vermiştir.Sonuç olarak mahkemenin gerekçe olarak gösterdiği "zararın giderilmemesi" koşulunun da benzer bir durum oldum olduğu düşünülmüştür.

3 yıl   abagaji9   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

Hükümde bir yanlışlık bulunmakta. Zararın tamamen giderilmesi denilmiş ancak buradaki nokta karşı taraf zarar talebi olmamış. Bu zarar giderilmiş demektir. Karşı taraf bu miktarı bağlışlamıştır. 5 TL için şeklen bir ceza verilmesinin kanuna aykırı olduğu kanaatindeyim. İstinaf yoluna gidiniz mutlaka.

0 0
1 yorum -

bu hüküm değil benim yazdığım dilekçe, zararı banka tarafından geri ödenmiş ve ortada zarar kalmamış . banada zararı ödemedin diye hagb vermeyip hapis cezamı ertelediler.ama ortada olmayan zararı nasıl ödiyebilirdimki ? ödeme yolu vs de gösterilmedi.

3 yıl abagaji9

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,