Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Muafakat
0

Muafakat

Ben Erzurum Atatürk Üniversitesinde memurum, memleketim Niğde İşkur Müdürlüğüne naklen tayin için dilekçe verdim ve dilekçem kabul edildi ama görev yaptığım Atatürk üniversitesi Rektörlüğü muafakat vermedi (görev yaptığım birim olan Edebiyat Fakültesi uygun gördü ama Rektörlük Makamı uygun görmedi) annemin yüzde 56 raporu var babam hayatta bir tane evli kız kardeşim var annemin rahatsızlığını gerekçe göstererek mahkemeye versem kazanma şansım nedir.

3 yıl   ferman051   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Benze bir konuda, Danıştay 2. Daire’nin 2016/5955 Esas, 2016/6069 Karar sayılı kararında


Dosyanın incelenmesinden, %98 oranında engelli, haftada üç kez diyalize girecek derecede ağır kronik böbrek yetmezliği, hipertansiyon, diyabet ve katarakt hastalıkları nedeniyle bakıma muhtaç olan davacının annesinin, günlük aktivitelerini yerine getirmede güçlük çektiği, yaşı nedeniyle de alışkın olduğu çevre dışında bakımının son derece zor olduğu ve yaşamını sürdürebilmesi için tek bekar kız çocuğu olan davacının bakımına ihtiyaç duyduğu anlaşıldığından, davacının ............Üniversitesi Rektörlüğü emrine atanmasına muvafakat verilmemesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık, davanın reddine ilişkin İdare Mahkemesi kararında ise hukuki isabet görülmemiştir.

denilmek suretiyle, bakıma ihtiyacı bulunması durumunda muvafakat verilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Ancak, tabi olayın özelliklerine göre değerlendirilmesi gerekir, annenizin gerçekten bakıma ihtiyacı olup olmadığı, size ihtiyaç duymadan babanızın ona bakıp bakamayacağı gibi hususlar dikkate alınacaktır.

Kazanma şansınız ile ilgili kesin kanaatte bulunmak mümkün değil.Hiçbir şey yapmamaktansa, kanaatimce dava yoluyla denemekte fayda vardır.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,