Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Yardım ederseniz çok memnun olurum
0

Yardım ederseniz çok memnun olurum

Önceden burada birkaç soru sormuştum ve cevabımı aldım savcılık öncesinde soruşturma yapılıp yapılmamasına karar veriyormuş fakat buna ne kadar sürede karar veriyor bilmiyorum. Herneyse olayı bulanıklaştırmadan net bir şekilde sormak istiyorum:

Birisi sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunuyor ve kimliğiniz bilinmiyor, IP tespiti ile ulaşılabilir sadece. Bu kişi şikayetinden 1 hafta sonra adliyeye gittiği zaman şikayet ettiği kişinin kimliğini öğrenebilir mi? Savcılık bu kadar hızlı sürede kimlik tespitini yapar mı? (türk menşeili bir uygulamadan isteyeceğini belirtmek isterim, işlemler daha kolaydır) Şüpheliyi ifadeye çağırmadan falan bahsetmiyorum sadece şüphelinin kimliğini bulup dosyaya işlemelerinden bahsediyorum.

Böyle şeylerin kesin bir cevabı olamayacağını biliyorum fakat önceden yaşandığını duyduğunuz veya yaşadığınız herhangi bir olay varsa tahmini bir cevap verebilirseniz çok memnun olurum.

3 yıl   asdhsja   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+1

çok fazla değişken olduğundan net bir şey söyleyebilmek mümkün değil. savcının dosyayı incelemek üzere ele alması, sonrasında toplayacağı delillere karar vermesi , sonra katibin gerekli yerlere yazı yazması, bu yazı posta ile gidecekse yolda geçireceği süre, ilgili yere ulaştıktan sonra onların yazıya cevap verme süresi, cevabın posta ya da elden gönderilmesi, gelen yazının incelenerek şüphelinin tespit edilmesi, sisteme katip tarafından işlenmesi bunlar basit gibi görülsede uzanca süre alan şeylerdir. Ben bir hafta içerisinde bu kadar hızlı sonuca ulaşılabileceğini sanmıyorum. Uygulama da aylar sürebiliyor bazen bu basit şeyler.

Teşekkürler. Bana da öyle geliyor. Tahminime göre gün içinde birçok suç oluyor savcılığa ve savcılığın bunlara sırasıyla bakması bile suç duyurusunda bulunduğu gün içinde halledilebilecek bir iş olacağını zannetmiyorum. Siber suçlar ile çalıştığını düşünürsek aynı şekilde siber suçların önünde de birçok dosya olacağını düşünüyorum. Teşekkürler tekrardan.

3 yıl asdhsja

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,