Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Memura hakaret
0

Memura hakaret

Merhaba. Bir kamu kurumunda memurum. Çalıştığım kurumda önemli bir konuda yanlışlık yapılmış daha doğrusu bir yanlış anlaşılma olmuş. Sonra sorun düzeldi. İş WhatsApp grubunda bilgilendirme amaçlı yazıldı. Ben de güvenlik görevlilerine daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledim. Güvenlik görevlileri olayı sahsilestirerek biz görevimizi layıkıyla yapıyoruz diye söylendiler. Sonra birisi bence Ali bey gelsin yapsın yazmış. Ben de haddini bil yazdım. Bunun üzerine diğer güvenlik görevliside ne demek haddini bil, haddimizi bildirmek sana kaldıysa vay halimize yazmış. Şimdi görevimin başında bana yapılmış bu davranış suç oluşturur mu? Memura hakarete girer mi?

3 yıl   memur   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

hakaret suçunun oluşabileceğini düşünmüyorum . Yargıtay kararlarında benzer şeyler kaba hitap tarzları olarak adlandırılıyor suç teşkil etmiyor.

c) Görev sırasında amire hal ve hareketi ile saygısız davranmak 657 sayılı kanuna göre kınama cezasını gerektirir. Disiplin soruşturması başlatılması için kurumunuza başvurabilirsiniz.

Peki kendi kurumum ast üst ilişkisi bakımından idari işlem uygulayabilir mi? Bir nevi idareci konumundayim kurumda. WhatsApp grubu da bir kaç kamu kurumunun ortak kullandığı bir WhatsApp grubuydu. Öz saygıyı zedeleyici davranış olmaz mı şahsıma yapılan?

3 yıl Memur

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,