Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Soyisim değişikliği
0

Soyisim değişikliği

Merhaba ben kızıma üç aylık hamileyken kızımın babasıyla ayrıldık. Kızım şuan 13 yaşında soyisim farklılığından dolayı çok sıkıntılar yaşadık. Bu nedenle daha çok kızım sorulan sorular karşısında çok sıkıntılar yaşadı. Benim de soyismim senin soyisminle aynı olsun diye çok istedi. Adliyeye başvuru yaptım fakat başvurum uygun görülmedi sizin ya da kızınızın isteği ile soyisim değişikliği olmaz dediler. Duyduğumuz haberler doğrultusunda kızım yine soyisim değişikliği yapılması için çok ısrarcı. Duyduğumuz haberlerde anne çocuğuna kendi soyadını verebilir diyordu. Bu doğru bir haber mi? Bu haber doğru ise soyisim değişikliği için ne yapmamız gerekiyor? Nerelere ve nasıl başvuru yapmamız gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.

3 yıl   rumi07   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Bu konu ile ilgili olarak tartışmalar mevcut idi. Ancak, son Yargıtay İçtihatları

"Evlilik birliği içinde doğan çocuğun taşıdığı ailenin soyadını, evlilik birliğinin sona ermesi ile kendisine velayet hakkı tevdi edilen annenin kendi soyadı ile değiştirmesini engelleyici yasal bir düzenleme bulunmamaktadır."

yönündedir. gerekli değişikliğin temin edilebilmesi için dava açmak icap eder. Yeterli derece sebep ortaya koyamadığınızdan talebiniz reddedilmiş olabilir. Bir avukattan yardım almanız ve bu şekilde dava açmanız menfaatinize olacaktır.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,