Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Yardım edin lütfen whatsapp davası
0

Yardım edin lütfen whatsapp davası

Birkaç kişi ile sosyal medya üzerinden tartışma yaşandı arkadaşlarımdan bazları olayı biraz ileri taşıyıp kişinin telefon numarasını bulup Whatsapp üzerinden ağır küfür etmiş. Kişi Soruşturma başlatmış.
Bu adamlarla bende problem yaşadım ama problemi sosyal medyada bıraktım. Akradaşıma ne olur ve benim başıma bir şey gelir mi ?

3 yıl   emre-bag   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

whatsapp kayıtlarının delil niteliği var, hakaret suçundan arkadaşınız hakkında kamu davası açılacaktır. Ancak evveliyatında sizinle aralarında geçen tartışmada suç konusu bir söylem mevcutsa ve sizin hakkınızda da şikayette bulundular ise size karşı dava da açılacaktır. sizinle ilgili olarak bir şikayet yoksa hakkınızda kamu davası açılmaz.

bununla birlikte, arkadaşlarınızın hakaret eyleminde sizin de iştirak etmeniz gibi bir durum var ise, mesela azmettiren gibi bir konumda iseniz sizin hakkınızda da dava açılması ihtimal dahilindedir.

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden (...) (1) veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.

Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,