Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Ev sahibi kira sözleşmesini yenilemiyor
0

Ev sahibi kira sözleşmesini yenilemiyor

Merhabalar, kira sözleşmesini imzalarken ev sahibim ile sözlü olarak şunu konuşmuştuk: eğer evden çıkmak isterseniz sözleşme bitmeden 3 ay önceden haber verin ben de ona göre kendimi düzenleyeyim. sözleşme bitimine iki buçuk ay kala evden çıkmak istemediğimizi yeni yılda kiramızın ne olacağını sordum ev sahibine ve yeni kirayı konuştuk. Aradan 10 gün sonra ev sahibi kesin olarak kalıp kalmak istemediğimizi tekrar sordu ben de kalacağız dedim o ise bana ben sözleşmeyi yenilemek istemiyorum dedi. Sözlü olarak 3 ay önceden haberleşecektik bunu fakat böyle bir durum oldu hatta kalacağız dedikten on gün sonra ben yenilemek istemiyorum dedi sözleşmeyi bu durumda bizim bir hakkımız var mı? Çünkü biz çıkmayacağız diye bir sürü daha mobilya teknolojik alet vs aldık. Üstüne bir de taşınma masrafımız olacak. Burada kiracının hakları nelerdir ? Ev sahibi bize ne kadar süre kala ihtarname göndermeli? Yanıtlarınız için teşekkürler.
Bu arada şunları da eklemek isterim bütün kiralarımız vaktinde yatırırız. Site ve komşulardan herhangi bir şikayet almadık. Ev sahibi evi bir tanıdığına vermek için uzatmak istemiyor.

3 yıl   kceyhunacar   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Kira sözleşmesi 15 gün kala tarlarca yenilenir. Yenilenmezse 1 yıl daha uzamış olur. Ev sahibinin sözleşme bitimine 2 ay kala sözleşmeyi fesh etmesi ve kiracının tahliyesine dair ihtarname göndermesi gerekir diye biliyorum.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,