Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Apartmandaki çocukların bütün gün bahçede gürültü yapması
0

Apartmandaki çocukların bütün gün bahçede gürültü yapması

Ankara'da yalnız yaşıyorum. Ailem başka bir şehirde. Yüksek lisans öğrencisiyim, tez dönemindeyim.

Oturduğum apartmandaki ve yan apartmanlardaki çocuklar gün içerisinde apartmanın bahçesinde bazen sabahtan akşama kadar bazen de saatlerce(4-5 saat) gürültü yapıyorlar, çığlık çığlığa koşuşturuyorlar. Aşırı derecede gürültü oluyor. Zemin katta oturuyorum ve inanılmaz derecede rahatsız oluyorum. Kış ayında olduğumuz halde durum bu. Yazın daha da fazla rahatsız ediyorlar.

Durumu çocukların aileleri ile görüştük fakat görgüsüz ve kaba insanlar asla anlayış göstermiyorlar. Üstelik çocuklardan birinin babası polis ve hiçbir müdahalede bulunmuyor.
Kiracı olduğum için taşınmamı istiyorlar ki çocukların arasında apartmanda kiracı olan çocuk da var.
Çocukları asla tehdit etmediğimiz halde apartman yöneticisine dövmekle tehdit ettiğimizi söylemişler.

Apartman yöneticisi kendinin de çocuğu olduğu için bize karşı tavır sergiliyor. Çocukları pandemiyi bahane ederek parka götüremediklerini söylüyor. Gün içerisinde çocuklarını alıp park dışında her yere götürüyorlar, defalarca dışarı çıkarıyorlar. Apartmanın yakınında bir sürü park var. Sağda park var solda park var.

Apartman yöneticisi ile abim arasında geçen konuşmada yönetici çoğu şeyi çarpıtıyor. Abim durumu detaylı olarak bilmediği için düzgünce cevaplayamamış.
En basitinden yöneticinin dediği gibi çocuklar 1-2 saat oynuyor olsa 1-2 saatliğine alıp parka götürmek onlara bu kadar zor gelmezdi. Ayrıca açık öğretimde hukuk olmadığını bilmeyen abimi saf yerine koymuş. Açık öğretimden hukuk okuduğunu söylüyor. Yargılama olursa sonucun ne olduğunu söyleyecek kadar da ileri gitmiş.

Taşınmak istemiyorum. Mahkeme ile uğraşabilecek durumda da değilim.

Böyle davranmaya hakları var mı? Bu durumda ne yapabilirim?

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Teşekkürler...

3 yıl   ashghf   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

komşuluk hukuku kapsamında öncelikle tarafların kendi aralarında uzlaşmaya varmaları gerekir.
Bu kadar uyarıya rağmen komşularınız sizi rahatsız etmeye ve gürültüye devam ederse, belediye zabıtasına şikâyet ederek idari para cezası kesilmesini sağlayın. Yapacağınız şikâyete göre gürültücü komşuya Kabahatler Kanunu’nun 36. maddesine göre 190 lira, Çevre Kanunu uyarınca ise 1461 lira para cezası uygulanabilir.

Siz hukukçu musunuz? Zabıtaya şikayeti yazılı olarak mı yapmam gerekir? Bu cezaların uygulanması için bir koşul yok mu? Ne durumda ceza uygulanıyor? Apartmandaki çocuklardan birinin babası polis. Polisin yapacağı bir şey var mı bu durumda?

3 yıl Ashghf

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,