Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Dükkan sahibim başkasına yeni bir kontrat yaptı
+1

Dükkan sahibim başkasına yeni bir kontrat yaptı

Benim dükkan sahibim 7 yıllık kira kontratım olmasına rağmen dükkanda malzemelerim olmasına rağmen o şekilde başka birine kontrat yapıp kiraya verdi kapı kilidini değiştirdi kiralayan kişiden buraya gelme bu dükkandan birşey alamazsın gibi küfürlü sinkafli hakaretler tehtitler alıyoruz. Ve dukkan sahibi 3 aylık kira borcum olmasına rağmen bana 29 ay kira ödemedi diye tahliye kararı çıkartmak için icra kağıdı gönderdi kiraları benden elden alıyordu ben bankaya kendim yatırım diye. hâlâ o dükkana vergi ödüyorum ekmeğimden oldum yeni evliyim fabrikada çalışmaya başladım.

3 yıl   emre161837   -  Diğer
1 0
1 yanıt - paylaş
+1

Sayın Emre, Kirayı elden ödemenin parasal cezası bulunmakta olup aylık kirası 500 lira ve üzerinde olan ev sahibi kirasını banka üzerinden almakla yükümlüdür.

Kiranın elden ödendiğinin tespit edilmesi durumunda Vergi Usulsüzlük cezası kesiliyor. Bu ceza elden yatırıldığı tespit edilen her kira tutarının yüzde 5’i oranında tahsil ediliyor.

Yani örneğin aylık kirası 2 bin lira olan bir kişinin 12 ay kirasını elden aldığı tespit edilirse bu durumda 24 bin liranın yüzde 5’lik tutarı belirlenerek bin 200 liralık vergi usulsüzlük cezası "ev sahibine" kesilir. Kiracının tahliyesi davası, usul kurallarına son derece dikkat edilmesi gereken davalardandır. Eğer bu dava doğru hukuki yol seçilerek yürütülmezse, yıllarca kiracı tahliye edilmeyecek ve beraberinde birçok dava masrafı, zaman ve psikolojik külfet getirecektir. Bu sebeple kiracı mutlaka bir avukattan yardım almalıdır. Sayın Emre, öncelikle acilen size tebliğ edilen ilamsız tahliye takibine 7 gün içerisinde itiraz etmelisiniz.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kiram 400 TL tahliye takibine itirazda bulundum

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,