Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
İCRA BLOKE KALDIRMA
0

İCRA BLOKE KALDIRMA

Merhaba arkadaşlar.

Çalıştığım bir tedarikçi firma benim firmamdan alacağına dair icra işlemi başlatmış. Banka hesaplarıma bloke koydurmuşlar. Borcumuzu avukata ödedik firma ile borcumuz olmadığına dair mütabık kaldık.
Fakat gelgelelim hesabımdaki blokeyi 3 aydır kaldırmıyorlar. Karşı firmanın avukatının verdiği cevap kendileri gidip kaldırsınlar olmuş. Bu doğru bir uygulamamıdır. Blokeyi koyanmı kaldırır yoksa borçlu bizzat icra dairesine giderekmi blokeyi kaldırır.

3 yıl   cumhurozdemir   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Merhaba. Genel olarak banka hesaplarına konulan blokeleri alacaklı avukatları bir müzekkere yazarak borclarını tahsil ettiklerini icra müdürlüğüne bildirir. İcra müdürlükleri ise bu bildirimle bankalara blokenin kaldırılması talimatı yollar. Sorun şuki icra müdürlüğü bu talimatı bedava yapmıyor. bir masrafı var. Bu masrafta borçluya aittir. Oyüzden alacaklı avukatından borcun olmadığına dair yazıyı icra müdürlüğüne göndermesini isteyin. Sizde bankalara yazılacak olan talimatın masrafını icra müdürlüğüne yatırın. Talimat e lektronik olarak gönderildiği için banka başına yanılmıyorsam 9 tl kadar masraf alınıyor. Yada hangi bankalardaki hesaplarınızda bloke varsa bunları tespit ederek alacaklı avukata verin masrafını avukat halletsin biz icrada takip edemeyiz diyorsanız.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,