Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Depozito mu alabilir miyim
0

Depozito mu alabilir miyim

Merhabalar,
2 gün önce yeni bir eve taşımdım, eski oturduğum evde 1 yıl dolmadan 7. ayda çıkmak zorunda kaldım çünkü çatı katıydı ve aşırı soğuk oluyordu, yüklü miktarlarda doğalgaz faturaları ödedim. Çıkış sebebimi bildirdiğimde sen çatı katının kışın soğuk yazın sıcak olduğunu bilmiyor musun kocaman kadınsın dediler bana. Bilmiyordum ne Emlakçı ne de ev sahibi söylememişti. Yani güçlü bir sebebim var. Depozitomu talep ettim ve sözel olarak şiddetli bir şekilde karşı çıktılar, ve anlaşmaya varmadılar. Ve evden çıkarken hiç birşekilde duvarlarına, dolaplarına, zemine, pencerelerine zarar vermediğimin videosunu da çektim. Bir tane çizik bile yok. Sözel olarak talebime karşılık bulamadığım için yazılı olarak ihtarname göndereceğim. En son olarak da hukuki yollara başvuracağım. Sizce Depozitomu alabilir miyim?

3 yıl   ftma   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Depozitonuzu almak için hukuki yolkara başvurabilirsiniz. Önce icra takibi başlatacaksınız. Ev sahibi icraya itiraz ederse sulh hukuk mahkemesine depozitoyu almak için dava açacaksınız.

Ev soğuk ise noterden ihtarname çekecektiniz. Örneğin 30 gün içerisinde evin yalıtımını ev sahibinin yaptırması gerektiğini, sağlınızın tehlike altında olduğunu aksi takdirde sözleşmeyi tek taraflı fesh edeceğinizi bildirmeliydiniz. Veya evin soğuğa karşı korunaklı olmadığı, sözleşmede farklılık olduğu için tek taraflı fesh ettiğinizi noterden bildirecektiniz. Siz depozitoyu isterseniz ev sahibide 5 aylık kirayı almak için size karşı dava açabilir. Prosedüre uymadıysanız ev sahibide size dava açabilir.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,