Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Superonline'ı dava etmek için nelere ihtiyacım var?
0

Superonline'ı dava etmek için nelere ihtiyacım var?

Merhaba,

Ben ve ev arkadaşım neredeyse 1 yıldır Superonline'nın 24 Mbps paketini kullanıyoruz. Zaten ne zaman kullansam problem çıkıyordu ancak bu problem çığırından çıktı.

Aylardır ortalama 5 günde bir müşteri hizmetlerini arıyoruz, çünkü internet hızı genelde 10 Mbps'i geçmiyordu. Her seferinde bir güncelleştirme yapıyorlar, maksimum 12'ye, şanslıysak 15-16 ya kadar yükseliyor ama her seferinde ertesi gün ya da bir sonraki gün tekrar düşüyor. Konuştuğumuz sayısız müşteri temsilcileri bize kısa vadeli çözümler sunabiliyorlar sadece ve yetkili kimseye ulaşma şansımız yok. Sürekli dedikleri değişiyor, bazen alt yapınızda sıkıntı var, bazen kendi kablolarınızda sıkıntı var (bizden bunun için bir de servis ücreti aldılar 30 TL) ancak sonuç olarak ortada hiçbir sonuç yok ve durum daha kötüye gidiyor her geçen gün. İnternet hızım şuan bu yazıyı yazarken 1.47 Mbps.

Bir de geçen gün bir numaradan arkadaşımı arayıp tablet hediye edeceklerini söylediler. Arkadaşım ise eğer herhangi bir şartı yoksa olur demiş ve arayan çalışan 3 kez bunu teyit etmiş.
Daha sonra yine bir hız problemi için aradığımızda bu numarayı müşteri temsilcisine vererek bu numaranın onların herhangi bir bayiisine ait olup olmadığını sorguladık, böyle bir numaraya sahip bayiimiz yok dediler.

Birkaç hafta sonra (bugün) ise bize internet paketimizin değiştiğine, yeni faturalanma sürecine geçildiğine dair mesaj gönderilmiş. Aradık konuştuk bizden habersiz nasıl böyle bir şey olabilir diye, onlarda bunu şu tarihte kabul etmişsiniz dediler. Ki, biz yeni bir paket ile alakalı olan hiçbir şeyi kabul etmedik. Bir de tablet için ücret istiyorlar üstelik.

Benim sorum şu ki, ben bu sebepten ötürü şirketi dava etmek istiyorum, ancak;
-nasıl delil toplayabilirim? (Ara ara hız testinden sonra aldığım birkaç ekran görüntüsü var)
-müşteri hizmetlerini aradığımız kayıtlar delil olarak sayılır mı?
-bunun için nasıl dava açabilirim? ve kazanabilirim?
-buna değer mi, bundan bir kazanç sağlayabilir miyim?
-hiçbir şey olmaz ise cezasız bir şekilde taahhütümüzü iptal ettirebilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla.

3 yıl   midchie   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Merhaba kardeşim. Avukat değilim ama superonline ile hız sorunu yaşayan birisi olarak belki yardımcı olabileceğimi düşünerek fikrimi beyan etmek istedim. Kesinlikle sizi yönlendirmek amacında değilim. Bahsettiğiniz konularda elbetteki dava açma hakkınız var bunun için öncelikle gitmeniz gereken yer tüketici hakem heyetleridir. Açacagınız davada neyi iddia ediyorsanız ona dair elinizde delilleriniz olmanız sizin yararınıza. Eğer bağlantı hızı ile dava acacaksanız almış olduğunuz ekran görüntüleri tamda bu konuda delildir. Ama size tavsiyem bu ekran görüntüleri alınırken tarih saat aralığınında görüntüde bulunmasını ihmal etmeyin ve en az 1 ay kadar bu görüntüleri alın. Arama ses kayıtları delildir Müşteri hizmetleri ile yapılacak yada yapılan ses kayıtlarını dava açtığınızda istenmesi diye talepte bulunduğunuzda ilgili hakem heyeti bu konuda firmadan istiyor yada dinliyor.
Davayı kazanma konusunda googlede ufak bir araştırma yaparsan sayet bu konuda kazanılmış bır dava var ve bu emsaldır.
Bu linkte emsal bir karar var. araştırabilirsin. https://www.karar.com/internet-aboneligi-davasinda-emsal-karar-1604691

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,