Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
İcra Kapama
0

İcra Kapama

Merhaba, 2018 yılından beri evkur icra borçlusuyum, şu an maaşımın 4/1 olarak borç maaşımdan düşüyor. İcrayı kapatmak istiyorum fakat icra müdürlüğüne gidebilme ihtimalim yok. İlgili alacaklı, borcu tahsil edip icra müdürlüğünden borc tahsil edildi olarak işlemleri baslatmıyor, kendimizin yapmasını talep ediyormuş.
Bu ilgili borcu uyap üzerinden tamamiyle ödeyip, kapatabilir miyim ve icram sistem üzerinden düşer mi? Borcu yoktur yazısını şirketime iletmem gerekiyormuş.
Ayrıca ek olarak, maaşımdan kesildiği halde uyaptan kontrol ettiğimde bu ay yatırılan tutarı göremiyorum, dosyaya işlenmemiş gözüküyor.
Bir de evkur taksit ödeme sorgulama kısmından tc kimlik numaram ile sorguladığımda 1500 tl lik bir ödeme ekranı cıkıyor, 2019 yılı ve 2021 22 nisan ayında taksit cıkartıyor, icraya daha önce verildiğim ve 2019-2021 tarihleri arasında hiçbir şey satın almama rağmen taksit ödeme cıkartmıs, icra ile alakası olabilir mi?

3 yıl   coresatin   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

Merhaba. Öncelikle ben avukat değilim sizin konunuzda olayları yaşadığım için kendi bilgimi paylaşmak istedi. Borçlu olduğunuz dosyanın takipcisi olan ilgili icra daşiresini arayıp fiziki olarak gelmenizin mümkün olmadığını söyleyin. Sonra icra dairesinden emanet hesaplarının İBAN ını isteyin. kalan borcunuzu ve dosyanın nekadara kapanacagını söyleyerek o miktari ibana yatırın. Para icra dairesinin hesabına geçtiğinde gün içerisinde ilgili daire dosyayı kapatıyor yalnız dikkat etmeniz gereken konu şu.
İcra dosyası üzerinde her hangi bir haciz varsa bunların kaldırılması gerektiğini unutmayın bu hacizlerin kaldırılmasına ait masraflarda borçluya aittir. örneğin. Banka hesap boleleri tapu trafik blokeleri gibi. Eğer varsa icra dairesine bunların masraflarınıda hesap ettirin. Borçtan bağımsız olarak o masrafıda yine icra dairesine ödediğinizde ilgili yerlere daire yazıyor ve hacizleride kaldırıyor. Kendinizin gitmesine gerek kalmıyor. UYAP tan takip edebilirisiniz.

0 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,