Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Anayasal düzene sözlü saldırı tartışma
+1

Anayasal düzene sözlü saldırı tartışma

Bir sorumuz olacaktı belki şimdiye kadar böyle bir soru sorulmamışta olabilir,
çok ilginçte gelebilir
Kayınpeder ile kaynana, bebeğimizin doğumun’da konulan Mustafa Kemâl ismine, kayınpeder tepki gösterek,(Atatürk) taksaydın o halde dedi, Atatürk konulamaz o sadece Atatürk’e ait bir soy isimdir dedik,ardından Fatih konuluyorda,Atatürk’ün ne özelliği var o kimki bukadar büyütüyorsunuz dedi, lakayit tavırlar ile ileri geri konuşmaya basladı, Göreceksiniz Osmanlıyı kuracağız,Tuğrayı basacağız, gibi sözlerin ardından kaynana araya girip şahsıma hakarette bulundu, ,halbuki biz kendilerine en ufak hakaret nezaketsizlik etmedik, isimden yarattığı tartışmayı Cumhuriyete saldırmaya kadar götürdüler,daha sonra mesaj ile kendilerine,kendi ülkenize düşmanlık ettiğinizin farkında bile değilsiniz vs dedik, 3 gün sonra telefone sesli mesaj bırakıp tekrardan şahsıma çeşitli Hakaretlerde bulunuldu, Kaldıki Osmanlı Devleti ve diğer geçmiş Türk devletleri,herkezin ortak tarihidir, TC. Cumhuriyetine bu şekil sözler etmek (TCK 309 Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye) maddesine göre suç oluşturmakta,fakat bu konuyu yargıya tasımış olsak elimizde herhangi bir,ses,görüntü kanıt vs, yok herşey sözlü olarak gerceklesti, ve bu şahıs yurt dışında yasıyor, yanıt almak istediğimiz konunun özeti bu kadar, şahsımıza edilen hakareti boşverdikte, Türkiye’Cumhuriyeti ve Atatürk’e karsı söylenilen sözler kabul edilebilir değil,
e-devlet’ ten şikayet etsek, Olay sözlü olarak yasandığı,ve yut dışında yasadığı için bir sonuç alınabilinir mi?, yoksa delil olmadığından hiç bir sonuç çıkmaz mı? Ve Böyle bir şikayet ne kadar sürede açılmalı? Bu tarz bir konu hakkında pek bir detay internette bulamadım, şimdi’den tesekkür ederiz.

3 yıl   Anonim166178861185   -  Diğer
1 0
3 yanıt - paylaş
+1

Şikayet durumunda soruşturma açılır. Suçun işlendiğine dair savcıyı ikna etmeye yeterli şüphe varsa iddianame düzenlenir ve mahkemeye sunulur. 15 gün içinde mahkeme ya manevi değerlere hakaret suçundan dava açılmasını kabul eder. Ya da dosyayı geri savcılığa gönderir.

1 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,