Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
ACİL Cezaevinde olan birisinin evine icra memuru gelebilir mi?
+1

ACİL Cezaevinde olan birisinin evine icra memuru gelebilir mi?

Merhaba, bir yakınım yaklaşık iki yıldır cezaevinde ve eşi, icra kuruluşları tarafından sürekli olarak taciz edilmektedir. Bugün arayan birisi Pazartesi günü kapıya gelip eşya toplayacaklarını söylediler. Bunu yapmaları mümkün mü?

3 yıl   memzxyz   -  Diğer
1 0
1 yanıt - paylaş
+1

Merhaba avukat değilim ancak bilgimi kısmende olsa paylaşmak istedim. Öncelikle şunu iyi bilmelisinizki borç bireyseldir. Bu nedenle borçlu olmayan bir kişiye hiç bir şekilde rahatsız edici davranışlarda bulunulamaz. ceva evindeki bir kişi ile ilgili olarak ise
İcra ve İflas Kanunu MADDE 54
4 - TUTUKLULUK VE HÜKÜMLÜLÜK HALİNDE:
(Değişik madde: 18/02/1965 - 538/25 md.)

Mümessili olmıyan bir tutuklu veya hükümlü aleyhine takipte, mümessil tayini vesayet makamına ait olmadıkça, icra memuru bir mümessil tayin etmesi için kendisine münasip bir mühlet verir ve takibi bu sürenin bitmesine bırakır. Bu mühlet içinde temsilci tayin edip icra dairesine bildirmiyen tutuklu veya hükümlü hakkında takibe devam olunur.

Mal kaçırılması ihtimali olan hallerde bu mühlet içinde de haciz yapılabilir. denilmektedir. ayrıca
TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERE TEBLİGAT (Teb.K.md.19)

A. Tutuklulara Tebligat:

Cezaevlerinde tutuklu olarak bulunanlara yapılacak tebligatın bizzat kendilerine yapılması kuraldır. Yani kişinin cezaevinde tutuklu olması nedeniyle ev ve işyerlerinde çalışanlara tebligat yapılamaz. denilmektedir. bunların dışında hiç bir alacaklı borcu için kişiyi taciz edemez rahatsız edemez yargıtayında bu konuda emsal kararı ve içtihatı vardır.

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERE TEBLİGAT (Teb.K.md.19)

A. Tutuklulara Tebligat:

Cezaevlerinde tutuklu olarak bulunanlara yapılacak tebligatın bizzat kendilerine yapılması kuraldır. Yani kişinin cezaevinde tutuklu olması nedeniyle ev ve işyerlerinde çalışanlara tebligat yapılamaz.

1 0
1 yorum -

Çok teşekkür ederim! Çok açıklayıcı bir cevap oldu, kendisine ileteceğim. Gerçekten çok minnettarım vaktinizi ayırdığınız için.

3 yıl memzxyz

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,