Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Komşumuzun arabasını korsan taksi diye bağlayıp ceza kestiker
0

Komşumuzun arabasını korsan taksi diye bağlayıp ceza kestiker

24/04/2021 tarihinde 12. Sınıf olan kızımın Dershaneden alınması için daha önce aynı sitede oturduğumuz tanıdığım bir arkadaşımdan rica ettim. Yolda arkadaşa korsan muamelesi yapıp kızıma soru sormuşlar. Kızımda sivil polisleri görünce heyecanlanmış. Hatta Kızımın cep telefonundan son aramalara bakmak istemişler. Memur arkadaşlar beni arayıp bana da kaç lira ödeme yapacaksınız diye sordular. Bende ödeme yapmayacağımı, kızımı almaya gidemediğimden arkadaşın gittiğini söyledim. Tatmin olmayıp ceza kesip aracı bağlamışlar. Ne yapmamız gerekli ?

3 yıl   mersin6972   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

bu durumda karşısında 2 ihtimal söz konusu

1) sadece kesilen idari para cezasına sulh ceza mahkemesinde itiraz ederek bu cezanın iptalini sağlamaya çalışabilirsiniz. bununla birlikte araç, trafikten 60 gün süreyle men edildiğinden bu süre geçtikten sonra aracı alabilirsiniz.

2) aracın trafikten men edilme işleminin iptali idare mahkemesinden istersiniz açtığınız bu davada idari işlemin yürütülmesinin durdurularak aracın tarafınıza derhal teslimini talep edebilirsiniz. Bu dava içerisinde kesilen idari para cezasının iptalini de talep edebilirsiniz.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,