Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
İlamsız icra takibine 7 günlük itiraz süresinde
0

İlamsız icra takibine 7 günlük itiraz süresinde

Covid testim tebligat geldikten 3 gün sonra pozitif çıktı icra takibine itiraz edecektim 10 gün dışarı çıkamıcağım itiraz süresini kaçıracağım ne yapmam gerekir

3 yıl   ryzborn   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

gecikmiş itiraz diye bir hukuki müessese var. itiraz etmeniz sizden kaynaklı olmayan bir sebep nedeniyle mümkün olmuyorsa, bu sebeb ortadan kalktıktan sonra 3. gün içerisinde icra mahkemesine gecikmiş itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak bu süreç içerisinde karşı taraf takibin kesinliştiğini düşünerek haciz vb. işlemlere başlayabilir. Bunları kaldırmakla uğraşırsınız.

bir avukat sizin adınıza itiraz edebilir. vekaletnameyi şuan sunamadığını söylemek kaydıyla hmk 77. ye dayalı olarak "gecikmesinde zarar doğabilecek hâllerde mahkeme, vereceği kesin süre içinde vekâletnamesini getirmek koşuluyla avukatın dava açmasına veya usul işlemlerini yapmasına izin verebilir. "

bununla birlikte, kişilerin notere gidememesi halinde noterlikte çalışan görevliler masraflarının karşılanması halinde ilgilinin ikametine gelerek vekaletname çıkarabiliyorlar. Bu şekilde,bir avukata vekaletname çıkartarak süresi içerisinde itiraz edilmesini sağlayabilirsiniz.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,