Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Dolandırıldık galiba
0

Dolandırıldık galiba

Merhaba öncelikle iyi günler dilerim ve soruma giriş yapmak isterim. Şöyleki babam seneler öncesinde bir iş kazası geçirdi ve hiç bir avukat ona yardımcı olmadı bulduğumuz bir avukat bize yardımcı olacağını söyledi bizde güvendik ailem gittiğinde %20 anlaştılar fakat dava sonuçlandı ve %50'ye anlaştığımızı söylüyor fakat ailem %20 olduğundan emin ve avukat aileme eğer beni arz ederseniz tüm paranızı alırım diyerek korkutuyor nerelere başvuracağımızı bilmiyoruz ne yapabiliriz hakkımızı arasak elimize bir sonuç çıkar mı hangi yollara başvurabiliriz yada şimdiden çok teşekkür ederim.

3 yıl   tugba-eryilmaz   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+1

Merhabalar iyi günler diliyorum öncelikle. Bir avukatla anlaştığınızda bir avukatlık sözleşmesinin Akt edilmesi gerekmektedir. Bu sözleşme içerisinde avukatın alacağı ücret belirlenir.Eğer yazılı bir sözleşme yapılmadı ise,

avukatlık kanunu'nun 164/3 maddesi uyarınca,

"Avukatlık ücretinin kararlaştırılmamış olduğu veya taraflararasında yazılı ücret sözleşmesinin bulunmadığı yahut ücret sözleşmesinin belirgin olmadığı veya tartışmalı olduğu veya ücret sözleşmesinin ücrete ilişkin hükmünün geçersiz sayıldığı hallerde;değeri para ile ölçülebilen dava ve işlerde asgari ücret tarifelerinin altında olmamak koşuluyla ücret itirazlarını incelemeye yetkili merci tarafından davanın kazanılan bölümü için avukatın emeğine göre ilâmın kesinleştiği tarihteki müddeabihin değerinin yüzde onu ile yüzde yirmisi arasındaki bir miktar avukatlık ücreti olarak belirlenir"

herhangi bir sözleşme yapılmaması durumunda %10-20 arasında vekalet ücreti hakkaniyete göre belirlenir. eğer, avukat size tahsil Bedeli vermekten kaçınırsa hakkında görevi kötüye kullanmaktan savcılığa suç durusunda bulunabilir, bağlı bulunduğu baroya şikayet ederek disiplin cezası almasını sağlayabilirsiniz.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,