Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Kripto para hesabı kiralama
0

Kripto para hesabı kiralama

Merhabalar, adıma açılmış olan yasal kripto borsa hesabının kimlik onayı yapıldıktan sonra bir başkasının papara hesabından bir miktar para yatırılıp başkasının borsa hesabına gönderilmesi durumunda yasal yönden benim başım bir derde girer mi?

3 yıl   sorusor12   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
+1

Soru mahiyeti itibari ile açık olmadığı için genel bir açıklama yapmam daha uygun olacaktır. Yapacağım genel açıklama içerisinden kendinize dair bir cevap bulabileceğinizi düşünüyorum. 1- Ali A borsası bünyesinde bir hesap oluşturdu, Velinin 'de A borsasında bir hesabı var 2- Ali A borsası üzerinde yer alan hesabına tanımlı cüzdan adresinden Velinin adresine BSC ağı üzerinden Cake token gönderimi yaptı. normal şartlar altında, bahse konu transfer BSC ağı tarafından ilgili adresin bir kişiye tanımlı olduğu yönünde bilgi ile kimseye bildirilmez. ilgili ağ ile alakalı tarayıcılarda sadece cüzdanlar ve bunlar arası işlemleri görürüz bunların kime ait olduğunu bilmeyiz.

Fakat Türkiye'de işlem gören kripto piyasaları yaptıkları işlemleri yakın zamanda maliye bakanınca "10 bin liranın üstünde işlem yapanları 10 gün içinde MASAK'a bildirme zorunluluğu getirdik." kelamı üzerine: Yerli borsalarda hangi ağ üzerinden hangi main and subaccount üzerinden işlem yapıldığına bakılmaksızın ilgili rakamlar üzerinde böyle bir bildirimin olması ihtimali güçlü. 3-Alinin A borsasında Velinin B borsasında Kayanın C Borsasında hesapları olduğunu varsayalım. bahse konu borsaların tamamı Türkiye'de faaliyetlerini yürütmektedir. Ali A borsasında yer alan hesabına para yatırıp buradan Kaya'ya yani C'ye C'de bu parayı Veliye yani B'ye göndermiş olsun bu gönderim miktarı TL karşılığı 11.000TL olarak dikkate alalım burada yukarıda belirtilen 10.000TL lik sınır üzerinde olduğu için bu durum bakan'ın beyanı üzere Ali, Veli, Kaya2nın işlemleri olarak Masak'a bildirileceğini düşünüyorum. Hali hazırda bu alan çok bakir ve henüz mevzuat son derece zayıf ayrıca eksikliklerle dolu. Elimizde bulunan yönetmelik ve uygulama rehberi dışında birşey yok.

Yasal yönden başınızın ağrıması hususunda: ilgili transferin bir ödeme aracı olarak kullanımınıza dair olup olmadığı önemli. aşağıda yer alan masak rehberini bir nebze olsun açıklayıcı gördüm bakınız...

İlgili Yönetmelik: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/04/20210416-4.htm
Masak Rehberi: https://ms.hmb.gov.tr/uploads/sites/12/2021/05/Kripto-Varlik-Hizmet-Saglayicilar-Rehberi.pdf

1 0
0 yorum -

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,