Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Karim benden 3 kat fazla kazaniyor, nafaka alir mi?
0

Karim benden 3 kat fazla kazaniyor, nafaka alir mi?

Merhaba. Bosanma oncesi anlasmali bosanma yapmaya calisan bir durumdayiz. Karimin aylik geliri yaklasik 20.000 tl ve ayrica tarla paylari, zeytinlik paylari var ve buralardan da ayliga 2.000 t ye yakin parasi geliyor. Ben devlet memuruyum ve 10.000 tl maas aliyorum. Baskada bir gelirim yok. 20 ve 10 yaslarinda iki cocugumuz var. onlarin velayetini de almak istiyor. Kendisi icin nafaka istemiyor. Ama cocuklar icin isteyecegini soyluyor. Bu durumda cocuklar icin nafaka baglanir mi? Baglanirsa aramizda bu kadar mali fark olmasi karsisinda ortalama ne kadar nafaka veya azami ne kadar nafaka odemem yonunde gorusunuz olabilir acaba? Nafaka en fazla maasimin kacta kaca olabilir?

3 yıl   murat-tolgan   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Nafaka konusunda bilinmeyen bir husus var: örneğin çocukların velayeti annede bu durumda baba anneye çocuklar İçin iştirak nafakası ödemelidir. Fakat babanın ödediği iştirak nafakası miktarı kadar kadının da çocuklara en az aynı miktarda harcama yapması gerekir. Hakim bunu re’sen göz önüne almalıdır ama çoğu zaman çok dikkat etmezler, hakimin gözüne sokmakta fayda var.

Sorunuza gelince: çocukların giderlerine eşler güçleri oranlarında katılmalıdır, eşinizin sizin maaşınızın iki katı maaş alması daha fazla katkıda bulunmasını gerektirir. Tahminim sizin 3 bin lira civarı nafaka ödeyeceğiniz. (hakimin takdirine bağlı olarak artabilir, azalabilir).

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,