Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Ölen kişinin miras davası
0

Ölen kişinin miras davası

Merhabalar. Geçen ay itibariyle dayım vefat etti. Üzerinde borçları mevcut. Ayrıca bankada da bir miktar parası mevcut. Dayım duldu ve çocukları yoktu. Bu yüzden dolayı sanırım miras ve borçlar kardeşlerine düşüyormuş. (Benim annem, teyzem, 2 dayım) Sorum şu olacak cevaplarsanız sevinirim

* Dayım, diğer dayıma noterden vekalet vermemi söyledi. Bu durumda yaşayabileceğim bir hak kaybı mevcut mudur? Vekalet vermezsem yaşayabileceğim olası durumlar nelerdir? (Miras payı, borçlar gibi)

Not: Annem vefat ettiği için dayımdan anneme düşen pay ben ve kardeşime ayrılıyor. (2 kardeşiz)
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

3 yıl   emirkazim16   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
+1

Dayınızın borçları geride bıraktığı mirastan daha fazla ise siz de onun mirasçısı olarak borçlarından da sorumlu olursunuz, bu durumda reddi miras düşünebilirsiniz.

Dayınıza vereceğiniz vekaletin içeriği çok önemli, tam olarak güvenmiyorsanız Vekalet vermeyin.

çok teşekkürler Gülşah hanım :)

Reddi miras için ölüm tarihi itibariyle 3 ay içerisinde sözlü veya yazılı olarak sulh hukuk mahkemesine başvurabilirsiniz. Borçları ve mirası Vekalet ile devredemezsiniz. Dayınıza vereceğiniz vekaletin ücreti ne kadar olur bilmiyorum, en yakın notere başvurarak öğrenebilirsiniz.

reddi miras için ne yapabilirim acaba? Tam güvenmiyorum diyebilirim. Vekalet verirken her türlü borç ve miras payının devri şeklinde verebilir miyim? Ayrıca affınıza sığınarak vekalet ücreti ne kadar oluyor acaba? Teşekkürler

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,