Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Zamanaşımına Uğramış
+1

Zamanaşımına Uğramış

2004 yılından kalma senet için 2021 yılında icra takibi başlatabilir miyim veya şahitlerde var ama senetteki yazan borç ödenmedi

4 Tane daha sorum olacaktı


1-kambiyo senedi ve senet için geçerliklik süresi ne kadar ve zamanaşımına uğradıysa nasıl tahsil edilir ,icraya verilir mi senedi hazırlayan muhasebeci de şahit imzalar atılırken ama borç ödenmedi 2004 yılından kalma bir senet bunu nasıl tahsil edebilirim senet halen
2- ilamsız veya ilamlı icra takipi nasıl yapılır ?
3- Açık senet zamanaşımı var mı eğer varsa zamanaşımına uğradıysa nasıl tahsil edilir ?
4- Bono Ve Senetlerde zamanaşımı olduya 2004 yılından kalma bir senet nasıl tahsil edilir ne yapmamız gerekmektedir ?

3 yıl   vermek-istemiyor   -  Diğer
1 0
1 yanıt - paylaş
+1

Vade tarihinden itibaren 3 yıl geçmekle senet zaman aşımına uğrar, 3 yıl geçtikten sonraki 1 yıl içerisinde sebepsiz zenginleşme davası açılabilir. zamanaşımına uğramış ve imzası inkar edilmemiş senetler “delil başlangıcı” niteliğindedir fakat onun için de 10 yıllık zamanaşımı süresi var. Tüm süreleri kaçırmışsınız maalesef.

Senetsiz icra takibi de yapabilirsiniz, icraya itiraz etmediği takdirde takip kesinleşir. Fakat sonrasında menfi tespit davası açabilirler. Bu senede dayanarak ben olsam takip başlatmam. Ama siz şansınızı deneyebilirsiniz. Diğer dava yollarını da zaten anlattım onlar için de süreyi kaçırmışsınız maalesef.

Ve 2-3 tane daha dava ile soru sordum onlarada yardımcı olur musunuz ? müsaitseniz

Baktığım videolarda bir şey takibi yapılıyor deniyordu adamı aradğımızda telefona kabul etti ikinci defa aradığımızda borç yok dedi yüzümüze kapattı telefonu ve seneti hazırlayan muhasebeci şahit o sırada imzaların atıldığına bu ses kayıtlarına verip dava açabilir miyiz ?

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,