Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Hagb ile beraat ettim
0

Hagb ile beraat ettim

Hagb ile 3 ay önce bir suçtan beraat ettim,o günden sonra suç işlemedim,lakin 2017 yılında yaptığım bir hata yüzünden suç duyurusu başlatılmış mahkeme ne ceza verir ?

3 yıl   tarik-gurbuz   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Hagb alınca beraat etmiş olmazsınız, sadece adından da anlaşıldığı gibi hükmün açıklanması geri bırakılmış olur. 2017 yılında işlediğiniz fiil nedeniyle ceza almanız halinde bugün hagb aldığınız cezanın da hükmü açıklanır ve iki suç için de aldığınız cezaları çekersiniz.

HAGB kararının ortadan kalkması ve hükmün açıklanması için; kasıtlı suç fiilinin mutlaka deneme süresi içerisinde işlenmesi gerekmektedir. Önceki tarihte işlenmiş olup kovuşturma devam ediyorsa yahut önceki tarihte işlenmiş olup kesinleşmemişse veya HAGB kararı verildikten sonra işlenmesine rağmen henüz HAGB kararı kesinleşmeden önce işlenmişse dahi hiçbir şekilde HAGB kararına etki etmeyecek, dolayısıyla hüküm açıklanmayacaktır. Keza deneme süresi içerisinde olsa dahi taksirle işlenen bir suç da yine HAGB kararını bozmayacaktır.

Peki avukat hanım ben bu suçu HAGB kararından önce işlemiştim,yine de HAGB hükmü açıklanır mı ?

Birsey sormak istiyorum hagb den sonra yeni suc islememesi gerekir, daha onceden isledigi bir suc nedeniyle de mi hukum aciklanicak yani ?

3 yıl hndd

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,