Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Evlilik dışı çocuk ve boşanma
0

Evlilik dışı çocuk ve boşanma

Merhaba benim bir kızım var evililik dışı doğan annesi şuan evli olduğu kişiyle birlikte ve biz birlikte ev kurmayı düşünüyoruz diğer babadan olan 2 çocuk var anne bunlarida yanına alıp yanıma gelirse velayet tazminat süreci nasıl olur anne çocukların velayetini bu durumda alabilirmi ve önerileriniz lütfen kızın bana ait olduğunu bilmiyor diğer baba

3 yıl   fzah   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

çocuğun yaşı kaç bilinmediği için genel bir cevap veriyorum: Diğer baba çocuğun sizden olduğunu öğrenirse zina nedeniyle eşine boşanma davası açar ve kazanır.

Tazminat için birden fazla değerlendirme aracı vardır: evliliğin süresi, tarafların ekonomik sosyal durumu gibi bir çok değişken bir arada değerlendirilerek tazminata hükmedilir.

Velayet için ise çocukların yaşları önemlidir. Yaşı küçük olanlar genellikle anneye verilir. Biri anneye verilince ayırmamak amacıyla genelde diğerleri de anneye verilir. Ama burada da çocukların yaşı önemli: 8 yaş üzerindeki bir çocuğa mutlaka hangi ebeveyni istediği sorulmalıdır.

Merhaba sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim benden olan çocuk 4 yaşında diğerleri de daha büyük tazminat sorun değil önemli olan velayetler beni bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim Teşekkürler

3 yıl FZAH

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,