Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Hakaret Davası Süreci
+1

Hakaret Davası Süreci

Merhabalar
15 Ocak günü, mahallemdeki petshoptan alışveriş yaparken üzücü bir olay yaşadım. Pandemi yüzünden işletme sahibi içeriye teker teker müşteri alıyordu. Benden sonra girmek için sıra bekleyen kadın bana "amma oyalandın içeride. Hadi yürü siktir git şişko karı" dedi. Biraz sözlü tartışma yaşandı. Bu tartışma esnasında devamlı olarak "vursana bana hadi vursana" diyerek üstüme yürüdü karşı taraf. Yanımda babam vardı. Plakasını aldım arabasının ve jandarmaya bildirdim. Bir ay kadar önce uzlaşma için aradılar ama uzlaşmak istemedim. Bu öğleden sonra da "basit yargılama usulüne tabi dava ihbarnamesi" ve iddaneme kağıdı geldi. Daha önce hayatımda bir kere işe girerken adli sivil kaydı almaya gitmiştim adliyeye. Bu konular tamamen bilgisiz olduğum bir alan. Bu sebeple bazı sorularım var.
1) Babamda o gün ifade vermişti jandarmada. Şimdi benden 15 gün içinde istiyorsam dava sürecine katılmak için adliyeye dilekçe vermem gerektiği yazıyor ve tanıkları dilekçeye yazmamı söylüyor. Babamı tanık olarak yazabiliyor muyum?
2) Davacı K.H. yazıyor. Bu ne demek?
3) Hiçbir maddi talebim yok karşı taraftan. Sadece kendimi o sözler karşısında çok kötü hissettim. Zaten pandemi yeterince zorluyor. Bir de alışveriş yaparken böyle bir hakarete maruz kalmak bana ağır geldi. Karşı taraf için bunun bir sonucu olabilir mi? Bu iş nasıl bir sonuca ulaşabilir?

Teşekkür ederim.

3 yıl   zynpsmlkc   -  Diğer
1 0
2 yanıt - paylaş
+1

Dava sürecine katılma talebinde bulunursanız davayı takip etme, beyanda bulunma ve neticede verilen karara itiraz hakkını elde edersiniz. Bundan sebep belirtilen süre içinde dilekçenizi adliyeye vermeniz mantıklı olacaktır. Dilekçede tüm delillerinizi açıkça belirtin, Babanızı tanık olarak belirtebilirsiniz ayrıca başka şahitler varsa onları da, bu dilekçede babanızın ismini soyadını Tc'sini ve adresini de belirtin. K.H. Davacı Kamu anlamına gelmekte tüm ceza davalarında bu şekilde olur. Şikayetinizi geri çekmezseniz ve delillerle olay ispatlanırsa karşı taraf bir miktar ceza alabilir. Ayrıca yine duruşmalara katılmanızı da tavsiye ederim. Davayı bir avukat meslektaşımla takip etmenizi tavsiye ederim.

1 0
1 yorum -

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aklıma bir şey daha takıldı. İhbarname üzerinde tarih olarak 20 Mayıs yazıyor ve elimde bu kağıtların bana dün teslim edildiğine dair bir kağıdım yok. Belgeler elime ulaştıktan sonra 15 gün süreci nasıl işleyecek? Aynı kargo gibi teslim edildiğini PTT görevlisi sisteme kendi mi işliyor?

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,