Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Fake Instagram hesaptan mesaj
0

Fake Instagram hesaptan mesaj

Merhaba, birisi benim hakkımda eski sevgilime Instagramdan mesajlar atmış. Ama içinde küfür yok, hakaret yok sadece seni terk edecek, o böyle biri işte, seni de kullanıp bırakacak, ona fazla inanma, seni yarı yolda bırakacak, bak ben demiştim vs gibi biraz alaycı havada. Ben bu kişiyi savcılığa şikayet etsem savcı üstünde durur mu ? Psikolojik şiddet olarak değerlendirilir mi ? Hesap sahibi bulunur mu ? Bilgisi olan var mı ?

3 yıl   mehmet545454   -  Diğer
0 0
3 yanıt - paylaş
0

TCK 135 ve 136 gereği ilgili eylem suç teşkil edecektir. Savcılığa verilerek sahte hesap mağduriyetiniz giderilebilir.

0 0
6 yorum -

Rica ederim. Nasıl bir ceza alacağı öncelikle savcılık aşamasının kovuşturma aşamasına geçme süresine bağlıdır. İlgili savcı ilgili suçların oluştuğu ve yeterli şüphenin varlığı halinde kovuşturma aşamasına geçilir. Ceza alabilmesi için öncelikle iddianamenin düzenlenerek kovuşturma aşamasına geçilmesi gerekmektedir. Gerekli açıklamaların yapıldığı ve olayın anlatıldığı iyi bir şikayet dilekçesi ile ilgili durum mümkün olmaktadır. Av. Öykü Can

Çok teşekkür ederim, son olarak nasıl bir ceza alır. Tekrar çok sağolun

O halde, mesaj sevgilinize atılsa bile buradaki suç sizin hesabınızın sahte olarak kullanılması olduğu için sizin ilgili kişiden şikayetçi olmanız gerekiyor. Dediğim gibi hesap sahte olduğu için tespiti IP adresi ile mümkün olur. Mesaj tek mesaj olsa bile mahkemede delil olarak kullanılır. Av.Öykü Can

Bana hiç atmadı, sevgilime atmış benle ilgili, ama dediğim gibi sadece o seni terk edecek diyor, ona güvenme falan demiş. Kimseden şüphe etmiyorum ama ip adresinden de biri çıkarsa nasıl emin olup şikayetçi olacağım, sadece 1 mesaj var elimde onu da bana değil sevgilime özel mesaj olarak atmış..

Suç ve ceza şahsiliği gereği mesaj atılan kişi kimse o kişinin mesaj atan kişiden şikayetçi olması gerekir. Hesap sahte olsa bile Ip adresinden bulunabilir. Başkasının adına hesap açma suçu TCK da bulunmamaktadır. Ceza hukuku gereği kanunsuz ceza olmaz. Soruşturma için yeterli deliller mevcutsa ve yeterli şüphe varsa TCK 135 ve TCK 136 dayanılarak suç duyurusunda bulunulabilir.

O maddeler kişisel veri ile ilgili şeylerden bahsediyor ama nasıl bir ceza alır. Sahte hesap ya bulunur mu, mesajlar delil olur mu ?

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,