Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Mirasçılık Belgelerinde tutarsızlık
0

Mirasçılık Belgelerinde tutarsızlık

Merhabalar

Miras Satış için veraset ve intikal belgesinin düzenlenmesi gerekiyor ve bunuda internet üzerinden yapılıyor bende internet üzerinden yapmak istediğimde 1999 yılında sulh hukuk mahkemesi tarafından çıkartılan belgeyi sistem veraset bulunamamıştır diyor.Dedem 1999 Yılında vefat etti ve 1999 yılında sulh hukuk mahkemesinden alınan veraset belgesi var fakat bu belgeyi veraset ve intikal vergisi almak için kullanmak istediğimde internet vergi dairesi üzerinden veraset belgesi bulunamamıştır diyor bende tekrar veraset belgesi çıkartmak istediğimde notere başvurdum tekrardan çıktı fakat mirasçılardan biri eksik olarak çıktı.Yani 1999 yılında sulh hukuk mahkemesi tarafından çıkartılan veraset belgesi ile şimdi noterden çıkartmak istediğim veraset belgesi birbirini tutmuyor.
1999 yılında sulh hukuk mahkemesinin verdiği belgede mirasçı olarak çıkan kişi şimdi noterin düzenlediği belgede neden çıkmıyor ?

Fakat miras intikali için eski belgeyi tapuya miras intikali için verdiğimde bi sorun çıkmadı ve miras intikalleri 1999 yılında sulh hukuk mahkemesi tarafından verilen belge ile gerçekleşti.

Yani 1999 yılında sulh hukuk mahkemesinin verdiği veraset belgesinde adı olan mirasçı şimdi noterden almak istediğimde çıkmıyor.

Miras intikalini 1999 yılında verilen veraset ile yaptım ve tapuda intikaller bu belge üzerinden mirasçılar düzenlendi.Tapu için internete belgeleri yükledim ama bunun kontrolü nasıl yaptılar bilmiyorum
Veraset ve intikal vergisi için eski belgeyi sistem tanımıyor tc yi yazıyorum sistem veraset belgesi bulunamamıştır diyor

Bu durumda ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız memnun olurum

İyi çalışmalar.

3 yıl   mustafa-yildiz   -  Diğer
0 0
1 yanıt - paylaş
0

Adı şu anda çıkmayan kişiyi tanıyor musunuz? Halen sağ ve mirasçı olduğuna emin misiniz? Yeni mirasçılık belgesinde çıkmayan kişi Eğer ki mirasçı bırakmadan vefat etmiş ise dedenizin mirasçısı olarak çıkmaması normaldir. En doğru sonuca ulaşmak için bir sayfalık dilekçe ile sulh hukuk mahkemesine başvurarak küçük yerlerde aynı gün içinde büyük yerlerde bir hafta içerisinde veraset ilamı alabilirsiniz.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,