Bu sitenin tüm hakları Andis Hukuk'a aittir.

Andis Hukuk & Danışmanlık İstanbul Ofisi (0212) 571 19 31
https://g.co/kgs/9FKrPBN
https://andishukuk.com/
Kadın takı isteyebilir mi?
0

Kadın takı isteyebilir mi?

önce erkek üzerine ev alınır evlilik içinde kadının üzerine gecer ve boşanma davası açılır ve bosanmayla beraber kadın takıda ister evin 3te biri takıyla alınmış ev,mahkeme kadına takıda verirmi bu halukarda?

3 yıl   bayram   -  Diğer
0 0
2 yanıt - paylaş
0

Bu ülkede mahkemeler bayandan yana zaten donuna kadar alırsınız... Tabi helal mi o ayrı mesele gerçi haram helal ver Allah devir o devir...!!!

Avukat hanım siz bayanları korumaya devam edin ama fikrim değişmeyecek... Ayrıca kendi yasadiklairmdan yola çıkarak değil çevremde gördüklerimi yazdım siz ne kadar kadın korunmuyor vs deseniz de verilen Mahkeme/Yargıtay kararlarını okuduğumuz da kabak gibi ortada ezbere yorum yapmadım/yapmam ki bugün hangi avukata sorsanız bayanlar 1-0 önde başlar diyor... Bazı şeyleri anlamak için hukukçu olmaya ya da hukuk okumaya gerek yok...!!!

Hiç kimse hakkı olmadan kimseden bir şey alamaz. Kişisel mal edinilmiş mal ayrımı vardır. Takılar kadının kişisel malıdır, kullanımına özgü olmayan çeyrek altın gibi takıların yarısının erkeğe ait olduğu yönünde verilmiş kararlar da vardır. Kadının hakkının korunması ile helal haram arasında bir bağlam kuramadım ben. Aynı durum erkekler için de geçerlidir. Nasıl ki erkek evlenmeden önce aldığı evin satıp üstüne kredi çekerek eşi adına yeni bir ev aldığında erkeğin önceki kazanımı korunuyorsa bir ev alınırken kadının ziynetlerinin de korunması doğaldır. Tabii ki bunu sadece beyan etmek yeterli değildir kadının bu iddiasını ispat etmesi gerekmektedir, zira sanılanın aksine kadının beyanı esas falan değildir. Kendi yaşadığınız olumsuz olaylar neticesinde böyle bir düşünceye sahip olmanızı da doğal karşılıyorum fakat eminim ki hukuk okuduğunuz zaman fikriniz değişecektir.

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Avukatlara soru sormak için,